Vindt u onafhankelijke, diepgravende informatie over Almere belangrijk? Neem dan nu een abonnement op Almere Diep voor 35 euro

Twee gemeentelijke directeuren voor Floriade

door Ha Chi Kidee, correspondent satire

1 april 2015

Het college van B & W in Almere heeft  besloten dat de directie van de Floriade voortaan altijd door twee personen bemand moet zijn. Wethouder Mulder wil daarmee voorkomen dat een gek de leiding kan overnemen.

Vorige week werd de eindverantwoordelijkheid overgenomen door een krankzinnige directeur. De directeur had zich opgesloten in het kantoor van de Floriade kantoor en plaatste de kop ‘Gillend de dood in’ bij een artikel over de vliegramp in Frankrijk. Uit onderzoek blijkt nu dat de man depressief en labiel was.

Mulder was er niet van op de hoogte dat de man psychische problemen had: “Op zichzelf hebben we veel ervaring met mensen die niet helemaal honderd zijn. Zij vormen de inhoudelijke motor van onze gemeentehuis. Dat personeelsbeleid heeft ook een risico: het is een dunne lijn tussen waanzin en krankzinnigheid. Iemand die de ene dag volslagen idiote ideeën rond de Floriade uit zijn duim zuigt, kan de volgende dag zomaar van het padje raken.

 Dat Mulder er niet in slaagde om het incident te voorkomen, heeft te maken met eerder genomen veiligheidsmaatregelen. Sinds 2001 hebben alle directiekantoren bij de gemeente Almere een gepantserde deur om vernieuwing buiten te houden, en burgers buiten te houden.

Het nieuwe beleid is tevens in lijn met het terugbrengen van het onnodig uitrukken van de politie i.v.m. het groot aantal meldingen van verwarde personen binnen de gemeente.

Reacties

Asjen op 01-04-2015 16:28

Mooie satire.

Redactie op 01-04-2015 17:36

Door de gemeente zelf bedacht, Asjen, dus je kunt als raadslid zelf de complimneten overbrengen ;-)

Mario Withoud

hoofdredacteur

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld