Vindt u onafhankelijke, diepgravende informatie over Almere belangrijk? Neem dan nu een abonnement op Almere Diep voor 35 euro

Aangifte tegen Aggenbach

door Mario Withoud

Een uitspraak van de op internet beruchte  Almeerder Peter Aggenbach heeft Arie Vleugel (Omroep Almere)  doen besluiten aangifte te doen wegens smaad. Op 12 mei stelde Aggenbach via diverse twitterkanalen “Iedereen weet ook jij dat Vleugel n pathologische leugenaar is.”

Aggenbach deed deze uitspraak naar aanleiding van een bericht waarin Vleugel vertelt dat Willem Miermans (Media 036) wellicht aan de slag zal gaan voor Omroep Almere.
Na het lezen van dit bericht stuurde Vleugel een mail. “Geachte heer Aggenbach, gaat u die tweet betreffende mij rectificeren of zien we elkaar voor het hekje?”
Daarop reageerde Aggenbach kortweg: "Alweer?"
In een volgend mailtje schreef Vleugel onder meer:  “Geachte heer Aggenbach, U bent net iets te ver gegaan. U denkt dat u onaantastbaar bent klaarblijkelijk. Ik kan u duidelijk stellen dat dit niet het geval is. Morgen wordt er aangifte tegen u gedaan. Indien u voor die tijd rectificeert, dan zullen wij pas op de plaats maken, maar wanneer u dit niet doet, dan zal vanaf die datum buiten de aangifte ook schadevergoeding geëist worden.”
Op dat mailtje reageerde Aggenbach niet. Wel schreef hij overVleugels sommaties op internet:  “Het is toch wat met die Arie Vleugel. De dreigementen vliegen mij om de oren, en dat is al de zoveelste keer. Gelukkig bewaar ik altijd alles. Heeft u ook zulke infame dreigementen (als hieronder) van de directeur van de nieuwe Almere Omroep Stichting ontvangen, laat het maar even weten. En voor Arie Vleugel, je bent en blijft de grootste zak die er in Almere rondloopt. “

‘Arie wat maakt je een herrie, zit je nu al aan de sherry?’

Al eerder is er door anderen gedreigd aangifte tegen Aggenbach te doen wegens zijn uitlatingen. Dat heeft nog nooit juridische gevolgen gehad voor hem. Vleugel wil dan ook meer doen dan alleen naar de politie stappen. ‘Het is te gek wat er gebeurt’, zegt Vleugel,  ‘Hij doet alsof hij van de prins geen kwaad weet. Er wordt nu aangifte gedaan, dat is een formele handeling. Daarnaast komt er een civielrechtelijke handeling. Ik word namelijk door de uitlatingen van Aggenbach in mijn adequaat zakendoen geschaad dus gaat het om een fiks bedrag. We leven in een rechtstaat en ik ga mijn recht halen. De kosten zullen oplopen aan zijn kant.’
Desgevraagd zegt Aggenbach tegen Almere Diep: ‘Arie Vleugel dreigt zo vaak dat hij aangifte tegen mij e.a. zal doen, dat ik de tel daarvan kwijt ben.. Zijn dreigementen heb ik online gezet om deze man zijn methoden te openbaren. Een gewoon verzoek had ik wellicht zomaar ingewilligd. Maar als ik drie van die absurde berichten achter elkaar krijg,  kan hij de pot op.’
De volgende dag vertelt Aggenbach: ‘Ik heb de nuance verlegt van 'is een pathologische leugenaar' naar 'ik vind hem een pathologische leugenaar'.  En nu stop ik ermee, elke zin die ik nu nog schrijf maakt e.e.a. alleen maar complexer. Daar zit een rechter ook niet op te wachten. Vooralsnog valt de hele kwestie voor mij onder de categorie: Arie wat maakt je een herrie, zit je nu al aan de sherry?’

http://media.inalmere.info/wie_is_peter_aggenbach

 


Reacties

Rudi op 13-05-2015 20:58

Ikkan nu al voorspellen dat de politie er geen zak mee doet. Spreek uit eigen ervaring. In 2011 aangifte gedaan in een zelfde soort geval als hier; tegen twee (2) lamlendelingen die o.a. twitterden dat ik mijn dochter seksueel misbruikte en meer van dat fraais. (ik heb de twit-lijnen nog steeds)

Je moet eerst een afspraak maken. Dan zit je op het buro Muziekwijk/Preludeweg en dan willen ze je aangifte niet opnemen. Moet je echt misbaar maken hoor.

Ik kreeg een mail dat ik van de parket-secretarissen alles op dvd moest aanleveren. (ik trapte erin :-(

En dan na een week of wat krijg je uitnodigigin op buro. Agen weet van toeten nog blazen van internet en twitter.

Dvd's gaan in een mapje en de aangifte wordt opgenomen.

Dan hoor je lange tijd niks. Ga je maar informeren. Ik (agent) dacht we uw aangifte naar buro in Almere Buiten hadden gestuurd omdat de verdachte daar woonachtig is; neen ik kan u geen mailadres of rechtstreeks nummer geven/sturen.

Via L'stad mailadres gekregen van buro Buiten.  Die reageren gewoon niet. Dus aan L'stad gemeld dat ik graag reactie wil. (div. keren)

Daarna aan L'stad aangegeven korpschef te berichten over e.e.a.

En zowaar, mail van een figuur uit Buiten. U moet even geduld hebben, het ligt op de plank voor eind vh jaar.

Drie maanden verder in het nwe.. jaar.... toch maar weer mail aan buro Buiten.

Het had geen prioriteit en ik moest gewoon afwachten. 

Nu 4 jaar verder !!!! nog niks over gehoord. De wet stelt in NL niet veel voor. Ik informeerde om via een zgn. art.12-procedure ze te dwingen, maar dat kon niet, want er moet eerst een beslissing zijn van de OvJ (al of niet vervolgen) Kortom: Kafka in optima forma.

Intussen kwestie met de betreffend figuur op zijn verzoek nb op andere manier opgelost.

kortom: ik geef meneer Vleugel weinig kans.

Civiele procedure dan? Nou dan moet Vleugel aantonen dát en welke schade hij geleden heeft. Dan moeten er klanten zijn van Vleugel die bijv. een order terug nemen omdat ze gelezen hebben dat Vleugel onbetrouwbaar of een pathologische leugenaar is.

En uitkomst is ongwis, duurt ergerlijk lang (kort geding zou event. kunnen)en kost vaak veel geld (advocaat nodig)

--

De wet is voor iedereen gelijk. Het is zowel voor de burgemeester als de zwerver verboden onder bruggen te slapen.

Peter A te A op 13-05-2015 22:14

Het is ook leuk om de 3 dreigmailtjes van Vleugel aan Aggenbach te lezen, die staan hier: https://www.facebook.com/aggenbach/posts/1067544019941836?pnref=story

Nico van Duijn op 14-05-2015 00:28

Wat een drukte om niks, elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, ook Peter.. Nico van Duijn

Marianne op 14-05-2015 00:43

https://www.youtube.com/watch?v=97YcjpF37Yw

Die van Duijn lijkt me net zoiets als die betreffende Peter.

Peter A te A op 14-05-2015 13:00

Het kijkt mij toch beter dat Mario Withoud zijn bron(nen) wat beter gaat doorlichten. Al de 'Almere Deze Week' artikelen worden, dacht ik, door Mario Withoud (hoofdredacteur dezes) gevoed en geschreven en de enige bron is steeds Arie Vleugel. Uiteindelijk kwam ik eerder deze week uit bij, wat IK VIND over Arie Vleugel: Een pathologische leugenaar! Of Vleugel dit nu leuk vind of niet, de leugentjes rondom zijn persoon stapelen zich op. Willem Miermans stuurt nu zelfs een waarschuwing de wereld in over al de pertinente leugens over zijn persoon: https://www.facebook.com/media036/photos/a.665235590251319.1073741828.664630626978482/790887011019509 

Insider op 19-12-2015 21:25

Het word tijd dat Almere Diep eens een diepgaand en neutraal onderzoek doet naar Arie Vleugel, Cor Toorenburg, Marcel Beijer en Marcel Kolder. Gezamenlijk ondermijnen ze iedere, niet eigen, vorm van media en transparantie. Dezelfde personen zijn ook direct verantwoordelijk voor de ondergang van RTV Almere en hebben hun pijlen gericht op ieder ander alternatief die zij niet in hun macht hebben.

Vleugellam op 29-12-2015 21:13

In de wandelgangen van de gemeente ving ik toevallig op dat Arie Vleugel een berg bezwaren heeft ingediend tegen Media036. Voer voor een vervolg Almeerse mediasoap?

oude bekende op 16-01-2018 11:35

Iemand al meegekregen dat Vleugel en Toordenburg op ramkoers liggen? Bedreigen elkaar met processen ;-) 

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld