Vindt u onafhankelijke, diepgravende informatie over Almere belangrijk? Neem dan nu een abonnement op Almere Diep voor 35 euro

Kritiek op mogelijke opvolger burgemeester Jorritsma

door Ha Chi Kidee 

Ben Heersink uit de Filosofenbuurt in Almere Stad wordt door velen getipt als de nieuwe burgemeester van Almere.Volgens insiders gooit Heersink hoge ogen. Een onderzoek van de Universiteit van Almere Haven bevestigt dat.  Uit geheim gehouden enquêtes blijkt dat Almeerders Heersink als de ideale opvolger zien van Annemarie Jorritsma.

Heersink is populair bij de bevolking omdat hij diverse plannen met de stad heeft. Zo wil hij dat iedereen boven de achttien een gratis scootmobiel krijgt en elke Almeerder een eigen stadsomroep heeft. Ook wil hij een verbod op het dragen van brillen in het openbaar en mogen van Heersink alleen mensen die Marco heten gemeenteraadslid zijn. Door eigen handelen heeft Heersink echter zijn kansen op het burgemeesterschap aanzienlijk verkleind. Er zijn namelijk grote vraagtekens gezet bij zijn toekomstige reiskosten. Hoewel Heersink zelf al decennia in Almere woont dreigen er toch hoge reiskosten te ontstaan indien hij burgemeester wordt. En dat ligt gevoelig bij de gemeenteraad. In het verleden waren er namelijk torenhoge reiskosten doordat enkele wethouders weliswaar in Almere werkten maar er niet woonden. Over de jaren heeft dat de gemeente tonnen gekost. Men dacht in Heersink een burgemeester te krijgen die niet veel reiskosten voor woon-werkverkeer zou maken. Het is immers nog geen vijf kilometer vanaf het stadhuis naar Heersinks woning aan de Bassie en Adriaanstraat in de Filosofenbuurt.
Heersink verdedigt zich door te zeggen dat de reiskosten niet door hem gemaakt zullen worden maar door zijn beoogd chauffeur. Die chauffeur moet dagelijks vanuit zijn woonplaats, het Zeeuwse Westkapelle, op en neer naar Almere rijden en zal de kosten daarvoor bij de gemeente declareren.


Reacties

Ben op 18-05-2015 09:25

Jammer dat ik niet volledig ben geciteerd in mijn wensen om Almere leefbaarder te maken. Een belangrijke wens is de terugkeer van het roken in de horeca en stationhallen.

Theo Faber op 19-05-2015 13:20

Leuk! ... mag ook wel eens. Ben voor burgemeester, Almere zou een stuk opknappen, behalve dan al die shag op de raadsvloer.

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld