Vindt u onafhankelijke, diepgravende informatie over Almere belangrijk? Neem dan nu een abonnement op Almere Diep voor 35 euro

Deel Almere wil zich afscheiden van de rest van de stad

door Ha Chi Kidee

Er is onrust ontstaan in Almere door de situatie in Spanje. Een groep Almeerders wil het voorbeeld volgen van de Spaanse provincie Catalonië. In Almere zijn namelijk plannen om zich af te scheiden van de rest van de stad.

Het gaat onder meer om (delen van) de Filmwijk, Landgoederenbuurt, Nobelhorst en alle inwoners van Overgooi.
Die gaven een gezamenlijke persconferentie in een zaaltje op het stadhuis.
Daar zei hun woordvoerder Jacob Botervloot het volgende: ‘Wij in Filmwijk, Overgooi, Nobelhorst en de Landgoederenbuurt betalen meer onroerende zaakbelasting dan de mensen in pakweg de Kruidenwijk. Alleen omdat onze huizen groter zijn. Daarnaast betalen we gemiddeld meer inkomstenbelasting dan de mensen in bijvoorbeeld De Marken omdat wij nu eenmaal beter verdienen. Verder geven we meer uit in Almeerse winkels en restaurant dan laten we zeggen Molenbuurters. Alleen omdat we meer geld hebben.
Maar we moeten over dezelfde weg rijden als die Kruidenwijkers. Moeten dezelfde bus nemen als de Molenbuurters. Bij ons wordt op dezelfde manier huisvuil opgehaald als in de rest van Almere. We gebruiken hetzelfde zwembad. Ondanks dat wij aantoonbaar meer bijdragen dan de mensen in die genoemde wijken en buurten! Dus kosten Kruidenwijkers  en iedereen uit dergelijke buurten ons geld. Teren ze op onze zak.  En dat al jaren lang. Alleen pikken we dat nu niet meer. We eisen dat de gemeente ingrijpt. Ons geeft waar we recht op hebben. Wij willen niet langer opdraaien voor al die mensen die weigeren om veel geld te verdienen! Wij willen afgesplitst worden van al die armoedzaaiers in Almere!!’

Reacties

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld