Vindt u onafhankelijke, diepgravende informatie over Almere belangrijk? Neem dan nu een abonnement op Almere Diep voor 35 euro

Glossy ‘Almere Bruist’

door Annemarie Eijkman

Sinds een paar maanden ligt het gratis glossy Almere Bruist op verschillende plekken in de stad. Het septembernummer van Almere Bruist is onlangs verschenen.


Wat op het eerste gezicht opvalt, is dat het blad geen A4 formaat heeft maar kleiner is met een vrolijke kleurrijke cover. Almere Bruist ziet er aanlokkelijk uit om door te bladeren. Het glossy papier dat gebruikt is, geeft het blad een sjieke uitstraling . Met korte pakkende teksten zoals het artikel ‘Het vinden van een nieuwe baan’ wordt de lezer geïnspireerd om door te lezen. En mocht je willen gaan trouwen, alle ins en outs van het fenomeen trouwen worden belicht. Het artikel ‘Rust in je hoofd’ sluit aan bij een meer alternatieve levenswijze. Ook horoscopen worden niet vergeten.Er staan veel ’bruisende’ advertenties in.
In de eerste plaats zullen vrouwen tot de doelgroep behoren. Want Almere Bruist snijdt onderwerpen aan als trouwen, gezondheid en beauty.  De artikelen zijn simpel geschreven en bevatten echter geen enkele diepgang.  

Het blad heet Almere Bruist maar de inhoud betreft grotendeels niet-Almeerse zaken. Alleen de advertenties zijn op Almere gericht, betreffen Almeerse bedrijven. Dus waarom het Almere Bruist heet? Het betreft weinig specifieks Almeers, de inhoud slaat ook op Rotterdam, Zoetermeer, Utrecht of elke andere willekeurige Nederlandse gemeente.  
Het blad is ietwat oppervlakkig,  iets dat je bij de dokter of de tandarts leest. Dan is het een welkome afleiding.

Werkelijk interessante of belangwekkende onderwerpen snijdt het blad niet aan. Grappig om door te bladeren maar het heeft inhoudelijk weinig waarde.
Dat hoeft ook niet maar dergelijke enigszins oppervlakkige bladen zijn er wel heel veel. Almere Bruist voegt daar niks aan toe.  Dat hoeft ook niet per se want vrolijk, lekker ontspannen, even nergens aan denken kan ook leuk zijn…

Reacties

Otto Treurniet op 11-09-2015 15:57

Moet je een gegeven paard wel in de bek kijken?

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld