Vindt u onafhankelijke, diepgravende informatie over Almere belangrijk? Neem dan nu een abonnement op Almere Diep voor 35 euro

The Dubbeez bij Platenhuis 't Oor

door Gerard Endenburg

foto's Kees van Mansom

22 Augustus, een zonnige zaterdag in augustus en zeventig mensen op het terras voor Platenhuis ’t Oor in Almere.

Op het speciaal voor deze gelegenheid geplaatste podium is de Almeerse reggaegroep The Dubbeez begonnen met de voorbereidingen van een concert.
Er wordt voorzichtig naar elkaar en naar de geluidstechnicus gekeken en op de gezichten van de musici verschijnt een lach als het publiek enthousiast klapt na het eerste nummer.: ‘Dit was nog maar de soundcheck, mensen!’
Het optreden begint echt. De twee zangeressen vullen elkaars vocalen aan en vormen door hun synchrone danspasjes een aantrekkelijke eyecatcher voor de rest van de band.
De gitarist zorgt voor een messcherpe melodie, de toetsenman voor de speelse effecten, maar de reggaeband dankt zijn solide basis vooral aan de strakke drummer en de swingende bassiste.
De reggaemuziek van The Dubbeez is rootsmuziek die gebaseerd is op de melodieën en ritmes van Bob Marley.
Naast een enkele cover zijn het vooral eigen composities die de Almeerders spelen.
Het optreden voor het Platenhuis is energiek, de musici staan geen moment stil maar dansen en springen over het podium. Halverwege het optreden wordt de zespersoons bezetting nog aangevuld met een extra zanger, die zijn meterlange dreadlocks heen en weer slingert op de maat van de muziek.
Op het pleintje blijven ook de passanten met hun laatste zaterdagboodschappen staan kijken en luisteren en iedereen geniet met een lach op zijn gezicht. Na het concert, dat zo’n vijfenveertig minuten heeft geduurd, wordt de band door het klappende en schreeuwende publiek al snel overgehaald om nog een toegift te spelen.

 

Interview met The Dubbeezgitarist Milan van Wingerden.

Vorig jaar speelden jullie hier onder de naam The Dub Factory. Wat is er gebeurd dat jullie je naam hebben veranderd?
Als The Dubbeez zijn we beter vindbaar op het net.

Het 5-track EP-tje dat jullie vorig jaar presenteerden is goed ontvangen. Zijn er al nieuwe releaseplannen?
Ja we zijn van plan om een nieuwe single te releasen.

Het optreden dat jullie voor de winkel hebben gedaan was ook een generale repetitie voor het optreden op de Uitmarkt in Amsterdam..
Als we kijken naar ons vorige optreden op de Uitmarkt, verwachten we echt een heel spectaculaire avond vol energie.

Jullie zijn met de hele band naar de bakermat van de reggae geweest. Hoe was dat? Voldeed het aan de verwachtingen?
Onze verwachtingen waren eigenlijk best minimaal we hadden meer iets van go with the flow…
Een van de ervaringen die ons altijd zal bijblijven is toen we naar Kingston Dubclub gingen. Dit was een club bovenaan een berg met een uitzicht over heel Kingston. Toen we daar aan kwamen zagen wij al veel artiesten die we normaal gesproken in de bijvoorbeeld in de Melkweg zagen dat was voor ons al heel indrukwekkend.
Maar toen we even blijven chillen kwam in een keer Damian Marley binnen en toen keken wij elkaar aan en dachten van wow dit brengt het feestje naar een hele ander level.

Wat brengt de toekomst The Dubbeez?
Wij hopen nog meer te kunnen optreden en wij zullen zeker volgend jaar weer voor de winkel optreden.
En wij doen mee aan Popronde en hopen hier in Almere weer op te treden dus hopelijk tot dan!

 Reacties

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld