Vindt u onafhankelijke, diepgravende informatie over Almere belangrijk? Neem dan nu een abonnement op Almere Diep voor 35 euro

De rugstreeppad

door Ben Heersink
film Ben Heersink en anderen van MGA

Op verzoek van de hoofdredacteur van Almere Diep gooit MGA haar video-archieven open ter lering ende vermaeck van de moderne mensch. Hier vier filmpjes over hoe bij de bouw van Poort rekening moest worden gehouden met de rugstreeppad. Ook wordt onder de filmpjes een en ander toegelicht.

deel 1 https://www.youtube.com/watch?v=0BAVBUkYOCo

deel 2 https://www.youtube.com/watch?v=fe-XYT3AY78 

deel 3 https://www.youtube.com/watch?v=ADCwc9h0pUQ

deel 4 https://www.youtube.com/watch?v=OgEVcvbzUbA

Voorgeschiedenis

In voorjaar 2004 besloot een aantal radiomedewerkers van het toenmalige Almere 107.8 hun medewerking aan dit lokale radiostation te stoppen wegens mismanagement en vermeende frauduleuze handelingen door de leiding. In het najaar werd de stichting Media Groep Almere opgericht met als doel lokale radio en tv op een eigen wijze in Almere te brengen.  Gelijk met de start van de Politieke Markt is MGA vier jaar elke donderdag in het stadhuis aanwezig geweest om verslag te doen van de heikele (veel gebruikt woord in ons MGA-jargon) politieke gebeurtenissen in Almere. Via een  (ongesubsidiëerde) website werden wekelijks eerst geluidsopnamen van de gemeenteraad uitgezonden. Enige tijd later werd met een huis,-tuin en keukencameraatje interviews opgenomen en vertoond.  Historische beelden van toenmalige lokale politici die graag belangeloos voor de MGA-camera optraden. Sommige van hen zijn, 11 jaar later, nog steeds ‘in beeld’ in de Almeerse politiek.

Omdat lokale politiek een ‘zwaar onderwerp’ voor menig kijker was/is, werd tijdens de interviews gretig gebruik gemaakt van een bepaald soort humor dat je -anno 2015- terugziet in uitzendingen van Powned… Naast de wekelijkse uitzendingen via internet (en een aantal maanden in 2008 via de lokale televisie) organiseerde MGA een grote AlmereQuiz in de ‘altijd gezellige MGA-Raadszaal’, het Rokersbankje en natuurlijk het overbekende Ossenworst Syndicaat (OS)met één erelid: Jelte Hoving.

Regelmatig werden de wenkbrauwen gefronst bij onze professionele collega’s en serieuze politici. En terecht… De MGA-mannen van toen rolden regelmatig in een lachstuip door het stadhuis en aan de montagetafel…

Na de ontdekking van de (beschermde) rugstreeppad in het nog te bebouwen gebied Almere Poort besloot de gemeente dat de pad een duur poeltje moest krijgen opdat de bouwwerkzaamheden voort konden. MGA was uitgenodigd om –naast Omroep Flevoland en de overige media- de officiële opening van het poeltje door wethouder Heleen Visser te verslaan. MGA besloot een (on)deskundige mee te nemen om het een en ander te beoordelen…

Anno 2015 blijken 15 rugstreeppadden voorspoedig te kruipen in en om het poeltje.

Reacties

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld