Vindt u onafhankelijke, diepgravende informatie over Almere belangrijk? Neem dan nu een abonnement op Almere Diep voor 35 euro

Een Almeerse in Amerika 4

De Almeerse Willemijn Kakes (16) verblijft een paar maanden in de Verenigde Staten. Ze woont daar bij een gastgezin en gaat daar ook naar school.

door Willemijn Kakes

Hi Allemaal,

Precies een maand geleden had ik mijn eerste schooldag.. pff wat vliegt de tijd! Aan school ben ik ondertussen al wel gewend, en het gaat gewoon zijn gangentje. Tennis vind ik echt ontzettend leuk! En dat had ik totaal niet verwacht omdat ik nooit zo van de tennis was, ik kan ook al echt merken dat ik er beter in word! De lessen op school (behalve wiskunde) zijn appeltje eitje voor mij, ik kan wel merken dat Amerikanen niet veel weten over Europa, behalve dat drugs in Amsterdam legaal is en dat je in Europa rond de 16/18 al mag drinken, oh en ook denken ze dat wij aan de linkerkant rijden.
Laatst vroeg iemand ook aan mij of we in Nederland de taal van Poland spreken en 9 van de 10 keer denken ze dat we Duits spreken, die Amerikanen leren nog is wat van mij!

Vorige week vrijdag was de eerste home football game! Hier keek ik ontzettend naar uit en het was ook echt heel erg gezellig. Ik ging er heen met Alex (duitste exchange student) en nog een paar meiden uit het tennis team. Van het spel zelf begreep ik alleen helemaal niks, het lijkt net alsof ze allemaal aan het vechten zijn en het heet ook nog is ‘foot’ball terwijl ze niet eens met hun voeten spelen, kennelijk was het heel bijzonder dat we hadden gewonnen omdat we dat normaal namelijk nooit doen, ze hadden gewonnen met 25 – 0. Erg mooie score dus!
Het was wel ontzettend koud in de avond dus eindigde we allemaal met warme chocomelk. Na de game was er een dance georganiseerd en omdat ik alles wou uit proberen gingen ik, Allie en haar vrienden daar ook maar even naar toe, alleen was het geen succes haha.
Het was buiten en redelijk saai, ik heb wel veel lol gehad maar na een half uurtje zijn we weg gegaan. Allie sliep die nacht bij een vriendin en ik en Belle (Kennis/vriendin van de familie die bijna elke dag over de vloer komt) waren van plan om de hele nacht op te blijven dus maakte we om half 11 s’ avonds brownies en keken we een film maar ik was zo ontzettend moe dat ik halverwegen in slaap was gevallen, ik moet zeggen dat ik elke avond rond half 10 al moe begin te worden, dat betekent dus dat ik volle dagen heb. 

Op zaterdag zijn we ‘down the hill’ geweest om boodschappen te doen voor de welkoms BBQ die deze zaterdag is. Ik keek mijn ogen uit, wat zijn deze winkels GI-GAN-TISCH we hebben dan ook zo’n 2 uur rond gelopen in een supermarkt. Daarna namen mijn gast ouders me mee naar hun favorieten restaurant namelijk: Olive Garden, en jeetje als jullie ooit naar Amerika gaan en de kans krijgen om naar Olive Garden te gaan, doe het! Het is een Italiaans restaurant en echt suuuuuper lekker, mijn gastvader heeft volgens mij een lichte verslaving aan kaas, we kregen een Italiaanse soep en ze doen bij de tafel de kaas erop voor als je dat wou, maar hij had 2 blokken nodig hahaha, de serveerster keek hem al raar aan.

Op zondag nam mijn gastmoeder, en een vriendin van haar, mij en Allie mee naar de LA county fair! En wat was dat leuk! Ze had via een app bijgehouden hoe veel we hadden gelopen en we kamen neer op 6 miles.. dus onze voeten waren ook aardig kapot. Er was van alles te doen op de fair, kermis, boerderij, kraampjes, eten, ‘ jungle ‘ met exotische dieren etc. echt van alles! Het was de gehele dag ook echt niet normaal warm, het was namelijk rond de 45 graden.. volgensmij heb ik het nog nooit zo heet  mee gemaakt.

Ik moet zeggen dat het heel erg goed gaat met het Engels praten en ik zelfs heb gemerkt dat ik de laatste tijd in het Engels na denk. De tijd vliegt want er is al 1 maand voorbij! Ik heb het echt ontzettend naar mijn zin en ik ben heel erg dankbaar dat ik dit mag mee maken, ik heb het echt getroffen met dit gezin! Oh, en voor iedereen die denkt dat ik 'het echte typische leven van California' leef met altijd warm weer en Hollywood &strand, neehoor. Ik woon in de natuur met bergen, waar het ook kan regenen en sneeuwen en ik vind het geweldig! Zo, nu moet ik maar eens beginnen met het huiswerk van vandaag.. en vanaf morgen weer weekend! Ik heb ook een mapje toegevoegd met foto's. Ik spreek jullie snel weer,

Groetjes uit Amerika!

Willemijn


Reacties

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld