Vindt u onafhankelijke, diepgravende informatie over Almere belangrijk? Neem dan nu een abonnement op Almere Diep voor 35 euro

Ik ben een beter mens dan u

door Remco Gommers

Komende zaterdag, 3 oktober 2015, gaan de drie linkse partijen GroenLinks, Pvda, en de SP ‘stilzwijgend’ een tegengeluid laten ‘horen’ tijdens de komst van Wilders naar Almere. Omdat ze vinden dat er ook een ander geluid moet zijn dan het in hun ogen continue negatieve geluid omtrent de asielcrisis in Nederland. Alsof dat er al niet is in Nederland. Alsof we niet dagelijks door omroepen zoals de VARA of de NOS doodgegooid worden met ongegeneerde leedreportages over de zieligheid van asielzoekers.

Maar dat mag. Gelukkig wonen we in een land waar je fundamenteel van mening mag verschillen met andere partijen zonder dat daar direct (nare) consequenties tegenover staan vanuit de staat.

Het is alleen wel een teken van een enorme geestelijke armoede als je daar enkel gaat staan, nietszeggend met je spandoekje dat “Vluchtelingen welkom” zijn. Je wil niet in debat met Wilders. Je wil niet in gesprek met bezorgde burgers. Je komt niet met een plan hoe je de asielcrisis in Nederland wil aanpakken.

Wat sta je daar dan eigenlijk te doen?

En wie denk je nu eigenlijk te helpen met dit zwijgende tegengeluid?

De asielzoekers? Met links fatsoen worden de uitkeringen niet betaald die deze mensen moeten krijgen. Met links fatsoen gaan ze ook niet beter integreren, als die wil er al is. Met linkse zieligheid houden de dagelijkse matpartijen tussen groepen asielzoekers in een AZC niet op. Met linkse zieligheid gaan Islamitische asielzoekers niet ineens homo’s en vrouwen gelijkwaardig behandelen.

Of de Almeerse burgers? Je wil niet luisteren naar de terechte zorgen van Almeerders over de toegenomen criminaliteit rondom asielzoekerscentra. Je wil niet luisteren naar de terechte zorgen van Almeerse vrouwen die in de buurt van het AZC zich op straat niet meer veilig voelen. Je wil niet luisteren naar Almeerders die door de massale komst van asielzoekers nóg langer op een sociale huurwoning moeten wachten. Je wil niet luisteren naar de terechte zorgen van Almeerders over het steeds verder escalerend geweld tussen Moslims en Christenen in de AZC’s. Je wil niet luisteren naar de terechte zorgen van Almeerders over asielzoekers die de regeltjes van hun geloof boven de Nederlandse rechtstaat stellen. Je geeft geen enkel antwoord aan de Almeerse burger hoe deze massa vreemden straks in de Nederlandse maatschappij moeten integreren of functioneren.

Dus je helpt de vluchtelingen niet. De Almeerse burger help je evenmin. En het politiek debat voer je ook niet.

Wat sta je daar nou eigenlijk te doen?

Het enige wat je daar staat te doen met je spandoekje en je zwijgend tegengeluid is tegen de Almeerse burger zeggen: “Ik ben moreel een beter mens dan u.” Want van mij mogen ze allemaal komen. Maar als het straks een puinhoop wordt, dan moet u niet bij mij zijn.

Daar sta je dan met je spandoekje, en je fatsoenlijke moraal. Ben er maar trots op.

Reacties

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld