Vindt u onafhankelijke, diepgravende informatie over Almere belangrijk? Neem dan nu een abonnement op Almere Diep voor 35 euro

Landverrader!

door Babette Brouwer

Een landverrader is een persoon die in een bepaalde situatie de loyaliteit aan zijn land verruilt voor loyaliteit aan de vijand. Een voorbeeld is een persoon die staatsgeheimen doorgeeft aan een ander land, of een staatshoofd dat voor een vijand op de vlucht slaat en zijn land aan deze vijand over laat.

De kranten en (social) media staan momenteel bol van de artikelen over de vluchtelingen problematiek.

Een grote groep mensen; een geblondeerde kerel met Joods-Indische roots voorop, schreeuwt “grenzen dicht, geen vluchtelingenopvang in Nederland” en haalt van alles uit de kast om hun woorden kracht bij te zetten. Kramen soms zelfs totale onwaarheden uit bij gebrek aan steekhoudende argumenten.

Een andere groep mensen roept “welkom, welkom, komt allen tezamen, wat kunnen wij doen om het u zoveel mogelijk naar de zin te maken”

Ikzelf, ik zit met mijn mening zo’n beetje in het midden. En dat schijnt niet te kunnen. Je moet of voor of tegen zijn. Je bent of extreem rechts of je bent extreem links; een rooie rakker.

Op de een of andere manier heb ik iets tegen extremisme. Het doet me ook zo aan IS denken. Da’s ook zo’n zooitje ongenuanceerde, volkomen doorgeslagen idioten die denken dat zij alleen de waarheid in pacht hebben.

Dus, ja, ik vind dat vluchtelingen geholpen moeten worden. En ja, ik vind dat ook wij de morele plicht hebben daarin ons steentje bij te dragen. En, nee, ik vind het niet bepaald handig om 1000 vluchtelingen op te gaan vangen in een dorp dat nog geen 400 inwoners telt. Dergelijke aantallen vind ik (en daarmee maak ik me niet populair) moet je huisvesten in grote steden, zoals bijvoorbeeld Almere.

En nee, ik vind het ook niet handig dat bevolkingsgroepen waarvan bekend is dat er haat en nijd tussen heerst (om nog niet te spreken van angst voor elkaar) op te vangen op dezelfde locatie. En degenen die nu hard schreeuwen “dat hoort bij integratie”, dat “ze” zich maar aan moeten passen zeg ik; kijk wat er gebeurd als je extreem rechts georiënteerden in een beperkte leefruimte propt met mensen van een wat andere komaf….. dan ontstaan er ook binnen afzienbare tijd vechtpartijen. Je kunt elkaar daar namelijk niet ontwijken.

Natuurlijk ben ik niet zo naïef om te denken dat er alleen maar vluchtelingen ons land binnen komen. Uiteraard zitten daar ook criminelen tussen die dankbaar van de mogelijkheid gebruik maken mee te liften in de stroom. Maar ik vind dat geen reden om daar dan de echte vluchtelingen maar onder te laten lijden en de poorten puur preventief te sluiten. Het zou wel een goede zaak zijn beter te screenen, al is dat onder de huidige omstandigheden waarschijnlijk nog niet zo eenvoudig.

En vluchtelingen die zich vervolgens aantoonbaar misdragen en/of zich niet aan wet- en regelgeving houden, ja, die mogen van mij linea recta terug naar hun land van herkomst.

Ook vind ik het te belachelijk voor woorden dat wij ons zouden moeten gaan aanpassen aan de gebruiken en gewoonten van mensen die wij hier liefdevol opvangen. Dat gaat me echt veel te ver en zal ik structureel weigeren.

Maar goed, alleen al het feit dat ik mij humaan wens op te stellen en zelfs bereid ben indien nodig mijn steentje bij te dragen rondom naar ons land komende vluchtelingen en ik af en toe een tegengeluid geef als er weer eens ongefundeerd geroeptoeterd wordt door wat mensen, heeft er toe geleid dat ik deze week ben uitgemaakt voor landverrader. Een omschrijving waar ik mezelf echt absoluut niet in herken.

Maar klaarblijkelijk is de gemiddelde PVV-er inmiddels zo “verwilderd” dat ie niet meer in staat is te begrijpen dat het bij willen staan van je medemens zich niet per definitie hoeft te beperken tot “eigen volk”...

Reacties

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld