Vindt u onafhankelijke, diepgravende informatie over Almere belangrijk? Neem dan nu een abonnement op Almere Diep voor 35 euro

Observaties 5

Asjen van Dijk is SP-raadslid maar vooral Almeerder. Hij schrijft over wat hij ziet, meemaakt en daarvan denkt.

22 september
Kom van de Wijkhoek in Stedenwijk Noord. Mooie bijeenkomst met vrijwilligers die zich honderd procent inzetten voor een leefbare wijk.

 Op weg naar mijn volgende klus ontmoet ik een jonge man op zijn scooter. Vrolijk rijdt hij mij voorbij in het wandelgebied in het Stadshart. Ik vraag hem waarom hij dat doet. Hij kijkt me zeer verbaasd aan. Ik kijk hem na. Bij de supermarkt zet hij met een kwade ruk de scooter op zijn standaard. Hij wijst op zijn voorhoofd. Ik draai me om en vervolg mijn weg als wereldverbeteraar.

23 september
Bestaat het, hamsterdolheid? Komt het alleen voor bij gillende vrouwen op jacht naar koopjes? Of kun je door een beet van een hamster typisch gedrag vertonen? Ik vind haar zo anders vanochtend, anders dan anders, ze zet zomaar koffie voor me en mijn bakje met yoghurt staat klaar. Julia werd gisteren in de peuterspeelzaal gebeten door het kleine knaagdier en ik heb er de prettige gevolgen van. Ga door mijn kleine vriend.

24 september
Mooie dag. Samen met Ciska van Rijn een agendavoorstel geschreven over PGB beleid van Almere, waar een aantal onvolkomenheden inzitten volgens SP en PvdA. Vanmiddag een sessie met Jerry Winkler, van dakloos en perspectiefloos naar miljonair. Prachtig verwoord door Jerry in de Nieuwe Bieb, en opgenomen door TLC. Vanavond organiseerde VNG Flevoland een avond over radicalisme en jihadisme. Heel goed voor locale bestuurders en politici om bijgewoond te hebben. Alleen onbegrijpelijk dat een partij als de PVV ontbreekt op zo 'n bijeenkomst. Er was genoeg te leren.

Oh wat was dat lekker. Als jochie nog onbekend met systemen en trainers die je in hokjes stopten en afremden. Lekker met de wind door je haren, ook in de regen op het sappige groene gras je helemaal leegspelen en scoren en veel scoren. Een tijd om nooit te vergeten. Maar wat gebeurt er in de Bundesliga, in een wedstrijd tussen Bayern en Wolfsburg dit weekend. Een Poolse speler wordt van de bank gehaald door trainer Pep Guardiola en scoort vijf keer in 8 minuten en 59 seconden. Lewandowski, meervoudig miljonair, was weer de kleine jongen, de genieter.

De koffie is klaar. De geur van het gemalen bonen extract vult de huiskamer en verleidt me op te staan. Wat brengt de dag vandaag. Ten eerste meld ik me bij het sociaal wijkteam in Filmwijk. Was er een tijdje geleden, mooie mensen, ze hebben me graag als vrijwilliger. Het UWV legt geen strobreed in de weg heb ik onderzocht.  Eens zien wat het bezoek aan het Gezondheidscentrum aan het Greta Garboplantsoen oplevert. Verder staat de dag in het teken van de politieke markt waar vooral in de raadszaal na half tien vanavond het spannend zal worden. De meerderheid van de gemeenteraad wil zich humaan opstellen en vraagt burgemeester en wethouders te onderzoeken of en waar we de mogelijkheden hebben om vluchtelingen onderdak te bieden.

25 September
Vrolijk schijnt de zon over het fietspad langs het Weerwater, zie een Aziatisch stel dat elkaar fotografeert in de mooie laan, waar de bladeren vergelen en worden weerkaatst in de zonnestralen. Veel mensen zijn op dit jonge uur van de dag bezig met fit worden en blijven. De een met een atletische tred, de ander sleept zich met moeite voort. Maar in elk geval lekker buiten. Aan de andere oever is een bruidspaar te zien, haar jurk even mooi wit als de zwanen achter haar.

Reacties

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld