Vindt u onafhankelijke, diepgravende informatie over Almere belangrijk? Neem dan nu een abonnement op Almere Diep voor 35 euro

Observaties 2016 2

door Asjen van Dijk

Vrijdag 12 februari togen 50 SP-ers uit Flevoland naar Brussel. Bezoekje aan het Europarlement. De EU subsidieert dat soort uitstapjes. De SP is geen fan van de EU zoals hij momenteel functioneert, maar wijst solidariteit onder de Europese bevolking zeker niet af.

Een sociaal handvest is bijvoorbeeld een document dat werkenden in Europa enorm zou kunnen helpen tegen de uitbuiting door neo-liberale werkgevers, die de sociale recht- en verzorgingsstaat ondermijnen.

Hoorde van een charmante Belgische persvoorlichter, hoe vele talen in het Parlement voor grappen zorgen. Grappen die vertaald moeten worden door de beste tolken ter wereld. Soms landt een Sloveense grap 15 seconden later in het Zweedse kamp. Als voorbeeld. Da’s lachen.  Maar vergaat Europa het lachen?  Aan de grenzen zoeken Afrikanen het beloofde land. Europa wil ze niet. In Europese landen wordt stemming gemaakt tegen Europa door nationalistische stromingen. Hoe ziet het er uit over pak hem beet tien jaar? Vechten dan Europese landen, nu nog verbonden, als in de vorige eeuw, tot de dood erop volgt?

Vrijdag besprak Grunberg in zijn voetnoet Frauke Petry een van de leiders van AfD, de Duitse variant van de PVV. De ultra rechtse rakkers staan op 12% van de stemmen in de opiniepeilingen. In een interview verklaarde dit lieve mens, dat aan de Duitse grens op vluchtelingen mocht worden geschoten.  Onlangs las ik dat in de Duitse concentratiekampen in de vorige eeuw ook veel vrouwen kampbeulen waren. Frauke zou prima gefunctioneerd hebben in die sadistische rol.

Gisteren bij de officiële opening van Corrosia twee keer een sessie van ‘’Zomaargasten” bijgewoond. Prachtig hoe deze mannen hun gast aan de praat krijgen en van hen bekende Almeerders maken, voor de toeschouwers in de prachtige theaterzaal.

Er werd ook een Bingo gehouden met dank aan de Schoor en Corrosia zelf, die voor de prijsjes zorgden. Laat ik nu een pasje winnen waarmee ik tot half mei de voorstellingen gratis kan bijwonen

Nergens geld voor behalve het leger. Rusland dezer dagen is in de ban van de successen in Syrië. Iedere bom is raak en treft een terrorist. Ziekenhuizen van Artsen zonder Grenzen in puin, de Rus, die ziet het niet.  De Rus wordt door de staatstelevisie enorm voor de gek gehouden, met als uitwerking dat een ruime meerderheid van de Russen achter door bombarderen staat.  De economie is naar de knoppen maar de Rus levert zijn eigen welvaart in voor het landsbelang..

Chocolate Passion staat op het gele flesje dat uit de tas van Julia komt. Palmolive geurde een body butter met chocolade. Het ruikt echt naar het bruine goed dat vele mensen verwent.  Het wordt mij verboden me ermee te wassen. Ik ga niet ruiken als een cacaoboon.

Ik word ambassadeur van groene energie. De gemeente organiseerde gisteravond in de Nieuwe Bieb een bijeenkomst waar plusminus vijfentwintig mensen op af kwamen. Bijna allen al panelen op het dak, sommigen al geheel zelfvoorzienend in hun energie opwekking thuis. Deze mensen gaan de rest van Almere bewegen mee te doen op weg naar een Almere dat zijn eigen energie levert en net zo veel stroom genereert als nu van het Net wordt gehaald. In 2022 willen we zo ver zijn. Doe je mee?

Deskundig en enthousiast vertelde directrice Wil Bekkering over haar droom die in Almere waarschijnlijk realiteit wordt. Een groene campus waar haar hoge school, CAH Vilenium, in tot wasdom komt. Een mooie ontwikkeling voor Almere en Flevoland. Degenen die de raadsleden bijpraatten waren stuk voor stuk overtuigd van de haalbaarheid van dit perspectief biedende project. Binnenkort horen we meer.

Zo de boel is weer aan de kant. Julia kookte heerlijk gisteren, voor vier vrienden en mij en haarzelf. Een driegangendiner waar je u tegen zegt.  Wat een kokkie in de keuken. Maar vanochtend stond de hele keuken vol met potten, pannen, borden en alles wat je bij zo'n smulpartij nodig hebt. Ik heb het op de ouderwetse manier aangevlogen. Gewoon met de afwaskwast en de theedoek. Het duurde een klein uurtje, maar alles weer spic en span. Zoals je moeder het je leerde in Enschede jaren geleden.

Reacties

Log in of maak een profiel aan op deze site
Als je inlogt of een profiel aanmaakt op deze site kun je sneller reageren en worden je reacties automatisch geupdate met je nieuwe gegevens als je die aanpast. log nu in/schrijf je nu in 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld