Alle bijdragen van Ingrid Vossen (laatste eerst)

door Ingrid Vossen


Vorige week zaterdag was het rock & roll showtime in onze Almeerse Schouwburg. Op het programma stond ‘Chez Brood’ het muziektheaterstuk over Nederlands enige echte rock & roll legende Herman Brood.

Lees meer...   (1 reactie)

door Mario Withoud met tekstbijdragen van Ingrid Vossen)
foto Fred Rotgans

Het regent en het is donker deze donderdagavond. De paraplu houdt mijn hoofd en bovenlichaam droog maar mijn schoenen en broek zijn tot aan mijn knieën nat. De plek waar ik moet zijn kan ik niet vinden. Door lege straten lopend ben ik op zoek naar een bepaalde basisschool. Ik weet de weg niet goed. Tussen de Vaarten is een wijk waar ik niet vaak kom.

Lees meer...

door Ingrid Vossen

In onze stad hebben steeds meer mensen te kampen met serieuze financiële problemen. Er is veel stille armoede en vaak schaamte achter de keurige Almeerse voordeuren. Dit feuilleton gaat over zo’n persoonlijk verhaal.

Lees meer...

door Ingrid Vossen

Het Beatrixpark, ons eigen Almeerse stadspark, was afgelopen zondag het decor van een muzikaal nazomerfeestje. Op de plankieren van de voormalig Gateway Diner traden achtereenvolgens op het opleidingsorkest van Sint Hubertus en de Bertus Big Band, het swingende broertje van het Sint Hubertus harmonieorkest.

 

Lees meer...

voor één keer is Ingrid Vossen 'buitenlandcorrespondente'

door Ingrid Vossen

De ouderwetse gezinsvakantie ging ongeveer als volgt. Pappa en mamma bepaalden samen de vakantiebestemming, organiseerden de boel en losten onderweg en op de bestemming alles samen op. Al of niet met de nodige ergernissen en gekibbel. Tegenwoordig zijn er veel éénoudergezinnen, samengestelde gezinnen en alleengaanden zonder kinderen. Dan gaat het allemaal anders, ook op vakantie.

Lees meer...

door Ingrid Vossen

Ooit stond Almere bekend als saaie slaapstad. Niets is minder waar. Wie genoeg heeft van het overstelpende aanbod aan groen, water en ruimte kan bijna ieder weekend kiezen uit twee of meer evenementen. De Libelle Zomerweek, Afrikafestival, Thailanddag, Havenkomfestival, plantjesmarkten en ga zo maar door. Soms laat ik het overstelpende aanbod aan me voorbij gaan om lekker te luieren in mijn Almeerse achtertuin. Met gratis achtergrondmuziek van een dance event ergens verderop of gewoon een feestje in één van de aangrenzende tuinen.

Lees meer...   (4 reacties)

door Ingrid Vossen

In onze stad hebben steeds meer mensen te kampen met serieuze financiële problemen. Er is veel stille armoede en vaak schaamte achter de keurige Almeerse voordeuren. Dit feuilleton gaat over zo’n persoonlijk verhaal. Erna (haar achternaam wil zij vanwege haar privacy niet vermeld hebben) is een Almeerse vrouw van 52 jaar. Ze heeft een eigen bedrijf als grafisch vormgever. Ze is alleenstaande moeder van twee kinderen (11 en 14 jaar) en heeft een relatie.

Lees meer...

door Ingrid Vossen

Het lijkt vanzelfsprekend dat ieder kind onderwijs volgt. Toch zijn er heel wat kinderen die om wat voor reden dan ook niet meer naar school gaan.

 

 

Lees meer...

Van tophypotheek naar mega-restschuld

door Ingrid Vossen

In onze stad hebben steeds meer mensen te kampen met serieuze financiële problemen. Er is veel stille armoede en vaak schaamte achter de keurige Almeerse voordeuren.

Lees meer...

Door Ingrid Vossen

Nora Azarkan (45 jaar) zit sinds 2011 voor de PvdA in de Provinciale Staten van Flevoland. Ze staat tweede op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen die op 18 maart gehouden worden. Ze hoopt straks verkozen te worden voor een tweede termijn om weer vier jaar ‘interessante dingen’ voor Flevolanders te kunnen doen.

 

Lees meer...   (7 reacties)

Van tophypotheek naar mega-restschuld

door Ingrid Vossen

In onze stad hebben steeds meer mensen te kampen met serieuze financiële problemen. Er is veel stille armoede en vaak schaamte achter de keurige Almeerse voordeuren. In sommige straten staat bijna de helft van de huizen (soms jarenlang) te koop.

 

 

Lees meer...   (1 reactie)

door Ingrid Vossen

Mijn dochter had laatst boodschappen gedaan. ‘Ik vind het zo gek mamma’, zei ze toen ze thuis kwam.

 

Lees meer...   (2 reacties)

door Ingrid Vossen

Foto's http://hv-almere.nl 

De impact van woningbranden is enorm. (Zie ook http://www.almerediep.nl/content/2015/01/Almere-is-brandveilige-stad ) In de nacht van 6 op 7 januari was er een ernstige woningbrand in de Paulus Potterstraat in Tussen de Vaarten, waarbij een vrouw is overleden en vier gewonden zijn gevallen. Deze brand heeft door zijn grote impact het landelijk nieuws gehaald. Er werd volop gespeculeerd over de oorzaak.

Lees meer...

door  Ingrid Vossen

Redacteur Ingrid Vossen vroeg zich af hoe het zit met de brandveiligheid in Almere. En wat je zelf kunt doen om woningbrand te voorkomen. Ze ontdekte dat Almere voor brandbestrijding een prima stad is.

Regelmatig hoor ik de sirenes van nood- en hulpdiensten die zich over de busbaan naar een incident spoeden. Ik vraag me dan wel eens af wat er aan de hand is, maar meestal hoor je er niets meer over en vergeet je het. Tot ik laatst midden in de nacht opgeschrikt werd door gierende sirenes die niet voorbij raasden maar vlak in de buurt stopten. Er bleven maar hulpdiensten komen, dit was duidelijk serieus. Het ging me wat te ver om m’n bed uit te gaan om te kijken wat er aan de hand was. De volgende dag las ik dat het om een ernstige woningbrand ging. De twee bewoners waren gered uit hun brandende slaapkamer en moesten gereanimeerd worden. Dit appelleerde aan mijn eigen angst om ‘s nachts door brand overvallen te worden en dan in paniek m’n kinderen uit hun slaapkamers zien te loodsen.


Lees meer...