Alle interviews (laatste eerst)

door Babette Brouwer

Momenteel is in het KAF (voorheen Schouwburg Almere) de eerste  Almeerse Oudejaarsconference te zien. Mario Withoud en Caroline In ’t Veld, alias De Dichter en De Diva, produceren deze voorstelling en schrijven en spelen hem ook . De regie hebben zij in handen gegeven van Niels van der Schaaff.

Lees meer...

door Mario Withoud /  foto’s Jesse Luijendijk en Nicolien Bröring

Vanaf begin oktober is Henk Mulder geen wethouder meer.  Vanwege persoonlijke redenen trad hij eerder dan gepland af. Hij kijkt tevreden terug op zijn wethouderschap.

Lees meer...

door Brigitte van Meurs
foto's Claudia Kamergorodski

 

Khaldoun Alexander Elmecky speelt in Nachtvlucht, het theaterstuk van Suburbia dat zaterdag in Almere in première gaat.


Lees meer...

door Mario Withoud

Schouwburg Almere, tegenwoordig Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) geheten, was dit jaar in het nieuws. Enkele gemeenteraadsfracties hadden namelijk vragen over de kosten van een verbouwing en het gerommel in het managementteam.
Meerdere keren werd er door de gemeenteraad gesproken over de kosten van de verbouwing.  De hevigheid van die gesprekken nam toe toen er een anonieme brief kwam. Daarbij zat een mailwisseling waaruit bleek dat er onenigheid was tussen KAF-directeur van de Wiel en een klein deel van het managementteam.

Lees meer...

door Mario Withoud

Frits Huis, Almeerder van het eerste uur, is prominent in de stad aanwezig sinds het begin. Al tijden is hij lokaal politicus. Hij was een scherp raadslid dat een jaar terug voor de tweede keer wethouder werd.

Lees meer...   (1 reactie)

door Gerard Endenburg

foto's Kees van Mansom

22 Augustus, een zonnige zaterdag in augustus en zeventig mensen op het terras voor Platenhuis ’t Oor in Almere.

Lees meer...

door Caroline in ’t Veld en Mario Withoud

foto's Josepha Kalsbeek

Hans van den Burg, bij velen bekend als de voorman van Gruppo Sportivo, heeft een nieuw album gemaakt; “Dig it yourself”. Ter promotie daarvan trad hij op bij Platenhuis 't Oor in Almere. Een goede gelegenheid voor een interview met een man die muziek op zijn eigen manier in zijn leven besloten heeft.

 

 

Lees meer...   (1 reactie)

door Caroline in ‘t Veld en Mario Withoud

De eerste uitzendingen van Supervrouwen op RTL 7 zijn inmiddels achter de rug. Een serie waarin vrouwen hun persoonlijk gekleurde maar op zaken gerichte verhaal vertellen. Presentatrice Tineke Verburg is tevreden over de uitstraling van het programma. Ze vertelt: ’Een programma als Supervrouwen maken is niet eenvoudig. Als je vrouwen in beeld werkelijk goed tot hun recht wilt laten komen, moet je op oneindig veel details letten.’
Non-verbale communicatie, enscenering, aankondigingen, interviewteksten, alles wordt nauwlettend gevolgd tijdens de opnames.


Lees meer...

door Mario Withoud

Foto's Mona Alikhah/Monavid Fotografie/www.Monavid.com

Ilse Ruijters heeft een bijzonder jaar achter de rug. Bijzonder op zowel creatief, persoonlijk als zakelijk vlak. Ze trouwde, haar boek De onderkant van sneeuw werd uitgegeven en ze werd in juni 2015 Flevolands Zakenvrouw van het Jaar. Tijd om bij te kletsen met Ilse. Zij en ik praten onder meer over waarom een schrijver zeker een ondernemer is en of mensen anders op haar reageren sinds haar boek een succes is.

Lees meer...

door Ben Heersink, Robin Timmer, Theo Faber, Caroline in 't Veld en Mario Withoud

Gerard Endenburg runt al bijna twintig jaar Platenhuis ‘t Oor in Almere Stad. Een winkel die door menig muziekliefhebber gewaardeerd wordt.

Lees meer...

Door Mario Withoud

Foto’s Ferry Knijn en Thomas Geurts

Vaak komt Marjolein van der Heide (30) niet in Almere. En als ze er is, komt ze voor een bezoek bij vrienden thuis. Dus niet in het centrum zelf. Voor haar optreden bij Café op 2 is ze met de trein vanuit haar woonplaats Amsterdam gekomen. Ze is aangenaam verrast door de drukte in de stad. Zoals ze op het podium zegt: ‘Mensen uit Amsterdam denken dat er daarbuiten weinig gebeurt, maar dat blijkt niet waar te zijn.’

 

 

 

Lees meer...

door Theo Faber en Mario Withoud

Hoe zou Almere er uit zien zonder cultuur? Een paar Almeerders geven hun mening daarover.

 

 

 

Lees meer...

door Theo Faber en Mario Withoud

In het  WTC gebouw Almere, sprak Mario Withoud met diverse mensen over Almere en hun werk. Ook met Marcel Cools mede-eigenaar van het Almeerse Proficam Media Producties.

Lees meer...

door Ingrid Vossen

Het lijkt vanzelfsprekend dat ieder kind onderwijs volgt. Toch zijn er heel wat kinderen die om wat voor reden dan ook niet meer naar school gaan.

 

 

Lees meer...

Door: Mario Withoud & Theo Faber

Bert Gijsberts is nu nog gedeputeerde van de provincie Flevoland. In zijn lange loopbaan bezocht hij menig kantoorgebouw. In dit gesprek geeft Bert Gijsberts zijn mening over het WTC in Almere.

 

Reacties

Door: Mario Withoud & Theo Faber

Op de laatste dag van zijn gevangenschap spreekt Mario met Wolter Tjeenk Willink van Traffic Builders, dat kantoor houdt op de 30ste en 31ste verdieping van WTC Almere. 

Reacties

Door: Mario Withoud & Theo Faber

Mario spreekt met Patricia van Drongelen, manager services & community bij WTC Almere, en ontdekt dat het WTC er nadrukkelijk ook voor kleine bedrijven is. 

Reacties

Door: Theo Faber & Mario Withoud

Mario Withoud verblijft een week lang dag en nacht in het WTC Almere. Gedurende dat verblijf spreekt hij verschillende mensen. Ook sprak hij Celinha Heinrichs, die onder meer antwoord geeft op de vraag of Almere zichzelf 'goed verkoopt".

 

 

 

Reacties (1)

Door: Theo Faber

Hoofdredacteur Mario Withoud is op reportage. Daarvoor trok hij niet weg naar een ver oord maar naar de 30e verdieping van het WTC in Almere.

Reacties

door Mario Withoud

Almeerder Bert Gijsberts is Gedeputeerde en staat op plaats twee van de VVD-kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen. Hij is Flevolander van geboorte.

 

 

Lees meer...

De Hectare Cultuur is een belangrijk onderdeel van het gemeentelijk cultuurbeleid. Zowel in aandacht als in budget. Hectare Cultuur is een nieuw concept voor het gebouw De Kunstlinie. In dat gebouw aan het Weerwater is nu alleen  Schouwburg Almere gevestigd. 

Er is lang en veel over de Hectare Cultuur gesproken. Op 25 maart hoort de gemeenteraad  wat de plannen zijn. Kort daarna zal een besluit worden genomen over de Hectare Cultuur.

In de schouwburg interviewde  Almere Diep wethouder cultuur Frits Huis.

 

camera, regie en montage Theo Faber
interview en redactie Mario Withoud


Reacties

Door Ingrid Vossen

Nora Azarkan (45 jaar) zit sinds 2011 voor de PvdA in de Provinciale Staten van Flevoland. Ze staat tweede op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen die op 18 maart gehouden worden. Ze hoopt straks verkozen te worden voor een tweede termijn om weer vier jaar ‘interessante dingen’ voor Flevolanders te kunnen doen.

 

Lees meer...   (7 reacties)

door Mario Withoud

Sinds begin dit jaar is de gemeente Almere verantwoordelijk voor de zorg aan haar inwoners. De rijksoverheid heeft haar taken overgedragen aan de gemeenten.

 

 

Lees meer...   (2 reacties)

door Mario Withoud

Griffier Jan Dirk Pruim is op 4 januari 1955  in Groningen geboren. Op zijn vijfde verhuisde het gezin naar Terneuzen, hij zat in Zutphen op de middelbare school en in Laren, Dronten en Kampen was hij gemeentesecretaris.  “Ik ben een verhuizer”, zegt Jan Dirk Pruim, “Ik kan overal werken, al heb ik enige aarzeling bij Limburg vanwege het carnaval vieren.”

Lees meer...