Alle bijdragen van Jerome Adema (laatste eerst)

door Jerome Adema

De gemeente Almere heeft de ambitie om in 2022 energie-neutraal te zijn. Maar we zijn dat eigenlijk al, ontdekte ik. Almere is met zijn 82.000 huishoudens (198.000 inwoners) de grootste stad in de Flevopolder. In Flevoland zijn 162.000 huishoudens 390.000 inwoners. De provincie heeft genoeg windenergie om al deze huishoudens van groene elektriciteit te voorzien.

Lees meer...

door Jerome Adema

We horen er niet veel meer over, de grootse Almeerse ambities die in de regeerperiode van één van de meest vooruitstrevendste wethouder van Almere op de agenda kwamen te staan. Het honderdduizend banenplan, de schaalsprong van Almere, een verdubbeling van de bevolking in twintig jaar tijd, de nog te bouwen zestigduizend woningen met de daarbij behorende infrastructurele verbindingen.  Het is erg stil geworden en de ambities hebben een flinke tik gekregen. Waardoor, vroeg ik mij af.

Lees meer...

Aan de hand van de het Dakotagebouw beschrijft Jerome Adema de ontwikkeling van de stad New York en trekt hij een vergelijking met Almere.

door Jerome Adema
Dakota, het is de naam van een Amerikaanse staat ( North en South Dakota), het is de naam van een van de beroemdste vliegtuigen, de Douglas C-47 Skytrain, die belangrijk werk deed tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 


Lees meer...

Door: Jerome Adema

Ik was genoodzaakt de bus te nemen.


Lees meer...   (3 reacties)

door Jerome Adema  

Zouden we het in deze tijd anders doen als we nu een volledig nieuwe stad ontwerpen? Voor die keus stond een groep jonge architecten meer dan veertig jaar geleden ook. Een volledig nieuwe stad bouwen in een jonge polder net onttrokken aan de zoete zee.

Lees meer...   (1 reactie)

Door: Jerome Adema

Mijn ouders lezen al hun hele leven de Volkskrant op papier! Ze lezen deze dan grondig door en aan het eind van de dag belandt deze in de krantenbak naast de kachel om er ´s avonds de haard mee aan te maken. Ik was op bezoek en die avond werd de haard weer opgestookt. De kranten kwamen tevoorschijn en mijn oog viel toevallig op een artikel "Requiem van een plan" van Martin Sommer in het katern Opinie en debat, gesierd met de kop van Duivesteijn! Ik kon het artikel nog net redden voor het verkreukeld en wel onder het aanmaakhout zou belanden.

 

 

Lees meer...