Alle Kunst & Cultuur (laatste eerst)

door Ingrid Vossen


Vorige week zaterdag was het rock & roll showtime in onze Almeerse Schouwburg. Op het programma stond ‘Chez Brood’ het muziektheaterstuk over Nederlands enige echte rock & roll legende Herman Brood.

Lees meer...   (1 reactie)

20 februari is  in KAF (voorheen Schouwburg Almere) Chez Brood, het toneelstuk over en met muziek van Herman Brood.

Bijzonder is de afterparty met een concert van Dany Lademachers Wild Romance.

Heel bijzonder is dat je deze dubbele aanbieding voor de prijs van 1 kaartje 2 kaartjes krijgt!

Almere Diep is er bij! En u?

Lees meer...

door Mario Withoud

De winter lijkt achter ons te liggen
maar voorjaar is het nog lang niet.
Er blijft een constante kou die
het verwarmen onmogelijk maakt.
Lees meer...   (1 reactie)

door Jo Maas

Het toneelstuk Nachtvlucht is op 31 januari voor het laatst te zien in KAF, voorheen Schouwburg Almere. Nachtvlucht is geschreven door Ger Thijs. Samen met vele anderen heb ik genoten van het toneelspel van de 4 acteurs. Nachtvlucht wordt geregisseerd door Albert Lubbers en gespeeld door Khaldoun Alexander Elmecky, Nanette Edens, Lowie van Oers en Marit Hooijschuur. Met weinig middelen brengen deze acteurs een pakkende mensenwereld op het toneel.

 

Lees meer...

Almere Diep was een van de mediasponsors van de "De Almerikaanse Droom" van De Dichter en De Diva. De Almeerse Oudejaarsconference die hier bekeken kan worden. 

http://www.omroepflevoland.nl/kijken/de-almerikaanse-droom/26-12-2015/19-35

Almere Diep is met vakantie tot 11 januari 2016.

Lees meer...

door Mario Withoud 

Er was eens een vrouw die Anita heette. Omdat ze nooit iets leuk vond, werd ze geen Anita maar “Nieta” genoemd.
Nieta had een hekel aan mannen maar ook aan vrouwen. Naast mensen, had ze ook een hekel aan dieren en de meeste planten. Er waren natuurlijk ook planten en dingen waar ze geen hekel aan had. Geschilde aardappels bijvoorbeeld of kokosmelk bij roggebrood met pindakaas. Maar aan gebeurtenissen – feesten en partijtjes, bijeenkomsten – had Nieta een hekel.

Lees meer...

door Babette Brouwer

Momenteel is in het KAF (voorheen Schouwburg Almere) de eerste  Almeerse Oudejaarsconference te zien. Mario Withoud en Caroline In ’t Veld, alias De Dichter en De Diva, produceren deze voorstelling en schrijven en spelen hem ook . De regie hebben zij in handen gegeven van Niels van der Schaaff.

Lees meer...

door Mario Withoud

Hij deed de achterdeur van de auto open en stapte in. Vrolijk begroette hij iedereen. De twee mannen zeiden kort iets terug. De vrouw die hem er bij had gehaald, zweeg en keek stuurs.
De bestuurder startte de motor en ze reden weg. De man naast hem op de achterbank en de vrouw zaten kennelijk middenin een gesprek dat hervat moest worden alsof zijn komst er niet toe deed. Hij er niet bij was. Zijn vrolijkheid en goede zin pakte hij bij elkaar maar het glipte tussen zijn vingers weg.

Lees meer...

door Brigitte van Meurs
foto's Claudia Kamergorodski

 

Khaldoun Alexander Elmecky speelt in Nachtvlucht, het theaterstuk van Suburbia dat zaterdag in Almere in première gaat.


Lees meer...

door Mario Withoud

Al uren sta ik nu op de Grote Markt

omdat ik hier een afspraak heb gemaakt

met ruime gedachten in mijn donkere ogen

maar het regent dus niemand die het ziet

Lees meer...

door Mario Withoud

Schouwburg Almere, tegenwoordig Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) geheten, was dit jaar in het nieuws. Enkele gemeenteraadsfracties hadden namelijk vragen over de kosten van een verbouwing en het gerommel in het managementteam.
Meerdere keren werd er door de gemeenteraad gesproken over de kosten van de verbouwing.  De hevigheid van die gesprekken nam toe toen er een anonieme brief kwam. Daarbij zat een mailwisseling waaruit bleek dat er onenigheid was tussen KAF-directeur van de Wiel en een klein deel van het managementteam.

Lees meer...

door Mario Withoud

Vanuit het niets doken ze
voor elkaar op, ze waren
niet op zoek naar iets
en juist dan vind je
het meest waardevolle.Lees meer...

door Ingrid Vossen

Het Beatrixpark, ons eigen Almeerse stadspark, was afgelopen zondag het decor van een muzikaal nazomerfeestje. Op de plankieren van de voormalig Gateway Diner traden achtereenvolgens op het opleidingsorkest van Sint Hubertus en de Bertus Big Band, het swingende broertje van het Sint Hubertus harmonieorkest.

 

Lees meer...

door Mario Withoud 

Vannacht toen hij in zijn bed lag

hoorde hij de wolven naderen

Lees meer...

door Jo Maas
foto's Jo Maas

Woensdagavond 26 augustus zou de première zijn van deze locatievoorstelling in de Groene Kathedraal, maar in verband met de weersverwachting werd deze afgelast. Er was een grote kans op bliksem. Sommigen zullen iets achter die bliksem zoeken; de verrader 'Judas' opvoeren in deze Kathedraal, dat is de goden verzoeken.

 


Lees meer...

door Gerard Endenburg

foto's Kees van Mansom

22 Augustus, een zonnige zaterdag in augustus en zeventig mensen op het terras voor Platenhuis ’t Oor in Almere.

Lees meer...

door Annemarie Eijkman met medewerking van Melany Schouten

foto’s Annemarie Eijkman

Op de scooter komen Diepredacteur Ingrid Vossen en ik aan bij Almere Zand. We zijn niet de enigen op een scooter, zo passeert een groepje scooter rijdende agenten ons. Zoekend naar Entree 2 waar de kaartjes liggen kom ik Melany tegen.

Lees meer...

Fotograaf Brian Morgan bezocht voor Almere Diep het terrein van Stadsfestival Zand gedurende de laatste fase van de opbouw.

foto's Brian Morgan

https://www.facebook.com/Morganfotografie?pnref=lhc

Lees meer...

door Caroline in ’t Veld en Mario Withoud

foto's Josepha Kalsbeek

Hans van den Burg, bij velen bekend als de voorman van Gruppo Sportivo, heeft een nieuw album gemaakt; “Dig it yourself”. Ter promotie daarvan trad hij op bij Platenhuis 't Oor in Almere. Een goede gelegenheid voor een interview met een man die muziek op zijn eigen manier in zijn leven besloten heeft.

 

 

Lees meer...   (1 reactie)

door Mario Withoud

Foto's Mona Alikhah/Monavid Fotografie/www.Monavid.com

Ilse Ruijters heeft een bijzonder jaar achter de rug. Bijzonder op zowel creatief, persoonlijk als zakelijk vlak. Ze trouwde, haar boek De onderkant van sneeuw werd uitgegeven en ze werd in juni 2015 Flevolands Zakenvrouw van het Jaar. Tijd om bij te kletsen met Ilse. Zij en ik praten onder meer over waarom een schrijver zeker een ondernemer is en of mensen anders op haar reageren sinds haar boek een succes is.

Lees meer...

door Ben Heersink, Robin Timmer, Theo Faber, Caroline in 't Veld en Mario Withoud

Gerard Endenburg runt al bijna twintig jaar Platenhuis ‘t Oor in Almere Stad. Een winkel die door menig muziekliefhebber gewaardeerd wordt.

Lees meer...

door Caroline in ' t Veld
foto's Kelly Jochems

De Utrechtse beeldend kunstenaar en grafisch vormgever Herman van Bostelen dwaalde langdurig door Almere. De foto’s die hij tijdens zijn dwaaltocht maakte zijn te zien in Corrosia.

Lees meer...

door Jo Maas
foto's Jo Maas

Vis à Vis speelt momenteel de sterren van de hemel met het theaterspektakel EXIT. De voorstelling speelt zich af in een extravagante omgeving waar zoveel gebeurt dat je ogen te kort komt. Het team van Vis à Vis heeft aan het Almeerse strand bij de Muiderzandplaats een fantastisch decor gecreëerd waar het talrijke publiek op een prettige manier verrast wordt.

Lees meer...

Door Mario Withoud

Foto’s Ferry Knijn en Thomas Geurts

Vaak komt Marjolein van der Heide (30) niet in Almere. En als ze er is, komt ze voor een bezoek bij vrienden thuis. Dus niet in het centrum zelf. Voor haar optreden bij Café op 2 is ze met de trein vanuit haar woonplaats Amsterdam gekomen. Ze is aangenaam verrast door de drukte in de stad. Zoals ze op het podium zegt: ‘Mensen uit Amsterdam denken dat er daarbuiten weinig gebeurt, maar dat blijkt niet waar te zijn.’

 

 

 

Lees meer...

door Mario Withoud

Ik was weer eens vanuit Almere vertrokken
voor een zoveelste trektocht door het land
dit keer was ik in Haarlem beland, geloof ikLees meer...

door Caroline in’t Veld

Als liedjesmaker word ik regelmatig uitgenodigd op bijeenkomsten die zo bijzonder zijn dat mensen er een meer blijvend aandenken aan willen hebben. Ik word dan als liedjesmaker ingehuurd om een lied op maat te maken. Die Lied op Maat-opdrachten doe ik graag omdat ze me uitdagen heel precies te formuleren. Zowel muzikaal als verbaal.

 

Lees meer...

door Cees Steenmetz

Toen hij laatst hard aan het trainen was
zag hij haar lopen door het korte gras
Een fraai gezicht, een hemelse lach
De mooiste ogen die hij ooit zag


Lees meer...   (2 reacties)

Caroline in ’t Veld alias De Malle Diva trad zondag 14 juni op in Café op 2. Zij schreef een korte persoonlijke impressie.

Lees meer...

Door: Otto Treurniet

Drs. P is overleden. Dat betekent dat er een held is heengegaan voor iedereen die in het Nederlands schrijft. Of probeert te schrijven, want naast zo'n meesterlijk voorbeeld zijn we allemaal maar armzalige krabbelaars. Hieronder een pareltje uit de enorme nalatenschap. Het gaat over een wel heel bekend onderwerp, waarvan toch de meest voor de hand liggende benamingen ontbreken. En alles rijmt op de titel zonder dat daarvoor die titel zelf nog nodig is. Ga er maar aanstaan. Dat hij moge rusten in vrede.

Lees meer...

Donderdag 11 juni is om 17:00 de opening van een expositie met schilderijen van Agmon van der Veen.
Almeerder Agmon van der Veen (82) is een schilder in de klassieke zin van het woord. Zonder kwast in zijn hand komt hij wat verloren en ontheemd over. Dat kan ook door zijn persoonlijke leven komen. Als joods kind maakte hij de Tweede Wereldoorlog en de nazigruwelen mee.

Lees meer...

door Mario Withoud

 

er is een flikkerend fietslampje

op een weggetje tussen de

schaduwen van koeien

de achterband half leeg

en er lijkt nog veel meer

lucht weg te lopen

de lichtkoepel van de stad

blijft maar ver weg liggen

Lees meer...

door Mario Withoud

Een deel van het managementteam van Schouwburg Almere / KAF heeft het vertrouwen in de directeur opgezegd. Deze interne strubbelingen hebben geen gevolgen voor de verbouwing van de Schouwburg, meldde wethouder Frits Huis. Ook is het, volgens Huis, niet de taak van de gemeente om zich hier mee te bemoeien.

Lees meer...

door Mario Withoud

Qua nieuw gebouw heeft Almere een van de duurdere culturele instellingen in het land. Het gebouw De Kunstlinie biedt ruimte voor meerdere invullingen. Het is meer dan alleen een schouwburg met drie zalen. Zo was het gebouw, De Kunstlinie, ook uitvalsbasis van het CKV.

Lees meer...

 

door Mario Withoud

 

De slaap neemt je ’s nachts niet meer mee

en de tijd is de weg volkomen kwijtgeraakt

de boom voor het huis beweegt op de wind

die van om de hoek en over het water komt

 

Lees meer...   (1 reactie)

De Almeerse zangeres en accordeoniste Caroline in ’t Veld bracht onlangs haar tweede cd uit; Lente.
Almere Diep vroeg enkele muziekkenners naar hun mening over de cd. De Noord-Hollandse muzikant Wim Pols zegt: 'Ik vind Lente een verrassend album.

 

 


Lees meer...   (1 reactie)