Alle bijdragen van Mario Withoud (laatste eerst)

door Mario Withoud / foto's Hassan Buyatui en Eibert Draisma

Als journalist volg ik de ontwikkelingen in Almere nauwgezet. Zo objectief mogelijk schrijf ik daar over. Ik doe dat conform regels als hoor en wederhoor en het checken van feiten.

Lees meer...   (1 reactie)

door Mario Withoud

De winter lijkt achter ons te liggen
maar voorjaar is het nog lang niet.
Er blijft een constante kou die
het verwarmen onmogelijk maakt.
Lees meer...   (1 reactie)

door Mario Withoud

Je hoopt als fatsoenlijk mens dat er een vredige tijd aanbreekt. Maar er is allerlei narigheid… Narigheid die  langzaam dichterbij lijkt te sluipen. Van het Midden-Oosten via Turkije. Of van Afrika, via Spanje, Frankrijk en Brussel… Je vraagt je af hoe lang Nederland nog gevrijwaard blijft. Je vreest dat die kwade wind ook de Almeerse kant op kan staan.

Lees meer...   (1 reactie)

door Mario Withoud

(Onderstaand artikel verscheen enige tijd geleden maar is nog altijd actueel.)

Sommigen vrezen dat er ook in Almere ‘gevechten tussen Jezus en Allah’ uitbreken. Ze zeggen dat Almere islamiseert.Om te weten of Almere werkelijk islamiseert moet eerst vastgesteld worden wat dat is. Daarover zijn de meningen verdeeld. “Vijf moskeeën in Almere is islamisering.” “Er is geen sprake van islamisering.” “Homo’s en vrouwen hebben het zwaarder door het respectloze gedrag van moslims.” “Er wonen  teveel moslims in Almere.”

Lees meer...   (1 reactie)

In de gemeenteraad bestaan opnieuw plannen om te stoppen met de zogeheten open instap bij de bus. Je kunt dan alleen voor instappen zodat de chauffeur je kaartje kan controleren. Deze maatregel is al eerder ingevoerd. Helemaal bevallen is dat toen niet, zoals blijkt uit deze column uit 2011. Die maatregel is dan ook afgeschaft. Toch wil de gemeente het dus weer opnieuw invoeren.

Lees meer...

door Babette Brouwer en Mario Withoud

Het is markt. Vanachter het cafétafeltje kijken Henk en Jan uit op de zijkant van de notenkraam, die met zijn rug naar het Almeerse stadhuis toe staat. Een kwartier geleden was Jan bij Henk aan tafel komen zitten. Zoals altijd was Jan net zo lang blijven praten tot hij van Henk een drankje aangeboden kreeg.  In de wetenschap dat Jan hem nooit wat te drinken zou aanbieden, had Henk twee vingers opgestoken naar de barman.

Lees meer...

door Mario Withoud met tekstbijdragen van Ingrid Vossen)
foto Fred Rotgans

Het regent en het is donker deze donderdagavond. De paraplu houdt mijn hoofd en bovenlichaam droog maar mijn schoenen en broek zijn tot aan mijn knieën nat. De plek waar ik moet zijn kan ik niet vinden. Door lege straten lopend ben ik op zoek naar een bepaalde basisschool. Ik weet de weg niet goed. Tussen de Vaarten is een wijk waar ik niet vaak kom.

Lees meer...

Almere Diep was een van de mediasponsors van de "De Almerikaanse Droom" van De Dichter en De Diva. De Almeerse Oudejaarsconference die hier bekeken kan worden. 

http://www.omroepflevoland.nl/kijken/de-almerikaanse-droom/26-12-2015/19-35

Almere Diep is met vakantie tot 11 januari 2016.

Lees meer...

door Mario Withoud 

Er was eens een vrouw die Anita heette. Omdat ze nooit iets leuk vond, werd ze geen Anita maar “Nieta” genoemd.
Nieta had een hekel aan mannen maar ook aan vrouwen. Naast mensen, had ze ook een hekel aan dieren en de meeste planten. Er waren natuurlijk ook planten en dingen waar ze geen hekel aan had. Geschilde aardappels bijvoorbeeld of kokosmelk bij roggebrood met pindakaas. Maar aan gebeurtenissen – feesten en partijtjes, bijeenkomsten – had Nieta een hekel.

Lees meer...

door Caroline in 't Veld en Mario Withoud

Patricia van Drongelen is iemand die groter lijkt dan ze is door haar uitstraling. Geen typische zakenvrouw, wel iemand met wie je zaken kunt doen. Als ze een ruimte binnen komt, komt er ook echt iemand binnen.

Lees meer...

tekst Caroline in 't Veld en Mario Withoud

beeld A Zaken live (een productie van A Zaken, WTC Almere en Proficam)

Lees meer...

door Mario Withoud

JOVD Flevoland, de jongerenorganisatie van de VVD in Flevoland, wil fors bezuinigingen op de cultuursector in Almere.  JOVD-voorzitter Ronald Vollenbroek stelt dat het geen overheidstaak is om kunst en cultuur te subsidiëren. Daarom wil de JOVD Flevoland dat de cultuursubsidie gehalveerd wordt.

 

 

Lees meer...   (3 reacties)

Met zijn vele koopwoningen en “opwaartse verhuisbewegingen” is Almere lang een El Dorado voor notarissen geweest. Dat notarissen hun geld verbrassen verwacht ik niet want het  zijn meestal mensen met veel zelfbeheersing. Vaak is het een bepaald soort mens. Ze lijken net van de strijkplank af te komen en het hoofdhaar is langs een liniaal recht gelegd.

Lees meer...

door Mario Withoud /  foto’s Jesse Luijendijk en Nicolien Bröring

Vanaf begin oktober is Henk Mulder geen wethouder meer.  Vanwege persoonlijke redenen trad hij eerder dan gepland af. Hij kijkt tevreden terug op zijn wethouderschap.

Lees meer...

door Mario Withoud

Binnenkort komt hij weer mee met de Sint. Ook in Almere levert het weer discussies op.Is Zwarte Piet nou wel of niet discriminerend? Vinden sommige mensen Zwarte Piet terecht stigmatiserend en achterhaald?

Lees meer...

door Mario Withoud

Hij deed de achterdeur van de auto open en stapte in. Vrolijk begroette hij iedereen. De twee mannen zeiden kort iets terug. De vrouw die hem er bij had gehaald, zweeg en keek stuurs.
De bestuurder startte de motor en ze reden weg. De man naast hem op de achterbank en de vrouw zaten kennelijk middenin een gesprek dat hervat moest worden alsof zijn komst er niet toe deed. Hij er niet bij was. Zijn vrolijkheid en goede zin pakte hij bij elkaar maar het glipte tussen zijn vingers weg.

Lees meer...

door Mario Withoud

Sacha de Ruiter (44) werkt bij De Schoor. Ze is onder meer betrokken bij Mooi Zo goed Zo.
Over een man schrijf je makkelijker dat hij een wilskrachtige kaak heeft dan over een vrouw. Toch bevestigt dat deel van Sacha de Ruiters gezicht dat ze wilskrachtig is.  Ze heeft een vriendelijke en rustige uitstraling maar ook de dadendrang druipt van haar af. Sacha heeft ook iets dierlijks. Niet dat van een roofdier maar van een springpaard dat elk moment klaar is om met een grote sierlijke sprong een moeilijke hindernis te nemen.


Lees meer...

door Mario Withoud
foto's Annemarie Eijkman en anderen

In het kader van groot onderhoud is en wordt er groen weggehaald in de Kruidenwijk. Een aanzienlijk deel van de gekapte bomen zal worden vervangen door nieuwe bomen. Het dossier Groot Onderhoud Kruidenwijk is slepend geworden voor verantwoordelijk wethouder Frits Huis.


Lees meer...   (2 reacties)

door Mario Withoud

Al uren sta ik nu op de Grote Markt

omdat ik hier een afspraak heb gemaakt

met ruime gedachten in mijn donkere ogen

maar het regent dus niemand die het ziet

Lees meer...

door Mario Withoud

Schouwburg Almere, tegenwoordig Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) geheten, was dit jaar in het nieuws. Enkele gemeenteraadsfracties hadden namelijk vragen over de kosten van een verbouwing en het gerommel in het managementteam.
Meerdere keren werd er door de gemeenteraad gesproken over de kosten van de verbouwing.  De hevigheid van die gesprekken nam toe toen er een anonieme brief kwam. Daarbij zat een mailwisseling waaruit bleek dat er onenigheid was tussen KAF-directeur van de Wiel en een klein deel van het managementteam.

Lees meer...

door Mario Withoud

Vanuit het niets doken ze
voor elkaar op, ze waren
niet op zoek naar iets
en juist dan vind je
het meest waardevolle.Lees meer...

Mario Withoud sprak een column uit in het programma A Zaken live

Tekst: Mario Withoud met Caroline in 't Veld

Beelden: A Zaken Live (Proficam/A Zaken/WTC Almere)

Lees meer...

door Caroline in 't Veld en Mario Withoud

Vrijwel alle Almeerders kennen het WTC bij het Centraal Station. Het is een prettig kantoorgebouw waar veel activiteiten zijn. Het hoogste gebouw van Flevoland biedt een ongelooflijk uitzicht over Almere en de wijde omtrek.

 

Lees meer...   (3 reacties)

door Mario Withoud

Frits Huis, Almeerder van het eerste uur, is prominent in de stad aanwezig sinds het begin. Al tijden is hij lokaal politicus. Hij was een scherp raadslid dat een jaar terug voor de tweede keer wethouder werd.

Lees meer...   (1 reactie)

door Mario Withoud 

Vannacht toen hij in zijn bed lag

hoorde hij de wolven naderen

Lees meer...

door Mario Withoud

De strijd om de zendmachtiging voor een lokale omroep is nog niet voorbij. Bij monde van voorzitter Arie Vleugel laat Omroep Almere namelijk weten te gaan procederen tegen wethouder Huis, die de raad voorstelde de zendmachtiging niet te gunnen aan Omroep Almere. Huis sprak de voorkeur uit voor Media 036. Dit initiatief van Willem Miermans is een concurrent van Omroep Almere.

Lees meer...

door Caroline in ’t Veld en Mario Withoud

foto's Josepha Kalsbeek

Hans van den Burg, bij velen bekend als de voorman van Gruppo Sportivo, heeft een nieuw album gemaakt; “Dig it yourself”. Ter promotie daarvan trad hij op bij Platenhuis 't Oor in Almere. Een goede gelegenheid voor een interview met een man die muziek op zijn eigen manier in zijn leven besloten heeft.

 

 

Lees meer...   (1 reactie)

door Mario Withoud

Ze zijn met vijf man, dragen overalls en zijn bezig in het openbare groenstrookje aan de overkant. Het is een stukje groen van zes bij anderhalve meter. Ondanks dat ik geen tuinkundige ben, had ik de groenstrook in mijn eentje binnen een kwartier gewied. De vijf mannen zijn al meer dan een half uur aan het werk.

Lees meer...   (4 reacties)

door Caroline in ‘t Veld en Mario Withoud

De eerste uitzendingen van Supervrouwen op RTL 7 zijn inmiddels achter de rug. Een serie waarin vrouwen hun persoonlijk gekleurde maar op zaken gerichte verhaal vertellen. Presentatrice Tineke Verburg is tevreden over de uitstraling van het programma. Ze vertelt: ’Een programma als Supervrouwen maken is niet eenvoudig. Als je vrouwen in beeld werkelijk goed tot hun recht wilt laten komen, moet je op oneindig veel details letten.’
Non-verbale communicatie, enscenering, aankondigingen, interviewteksten, alles wordt nauwlettend gevolgd tijdens de opnames.


Lees meer...

door Mario Withoud

Foto's Mona Alikhah/Monavid Fotografie/www.Monavid.com

Ilse Ruijters heeft een bijzonder jaar achter de rug. Bijzonder op zowel creatief, persoonlijk als zakelijk vlak. Ze trouwde, haar boek De onderkant van sneeuw werd uitgegeven en ze werd in juni 2015 Flevolands Zakenvrouw van het Jaar. Tijd om bij te kletsen met Ilse. Zij en ik praten onder meer over waarom een schrijver zeker een ondernemer is en of mensen anders op haar reageren sinds haar boek een succes is.

Lees meer...

door Ben Heersink, Robin Timmer, Theo Faber, Caroline in 't Veld en Mario Withoud

Gerard Endenburg runt al bijna twintig jaar Platenhuis ‘t Oor in Almere Stad. Een winkel die door menig muziekliefhebber gewaardeerd wordt.

Lees meer...

door Mario Withoud

Ik zie ze graag vliegen. Nee, psychiatrische hulp heb ik niet nodig want ik heb het over vlinders. Het zijn mooie diertjes die je in de buurt van bloemen en planten ziet. En de prachtige fantasievolle soortnamen die vlinders hebben…. Klein koolwitje, dagpauwoog, boomblauwtje, gehakkelde aurelia…

Lees meer...   (1 reactie)

door Mario Withoud

foto’s Fred Rotgans, Greta Verduin en anderen

Willem Miermans stelt al geruime tijd dat de Rabobank een belangrijke sponsor is van “zijn” Media036, de mogelijke nieuwe stadsomroep. Nog voor de uitzendingen begonnen zijn, blijkt dat er van een (voorgenomen) sponsorrelatie bij Rabobank geen sprake is. Daarnaast lijkt Media 036 samenwerking te willen met KAF; Schouwburg Almere. Media 036 trekt daar namelijk in.

Lees meer...   (5 reacties)

door Mario Withoud

Ik had het niet verwacht… Echt! Dat het veel zou zijn vreesde ik al. Dergelijke hoeveelheden had ik echter niet voor mogelijk gehouden! Eerlijk waar!

Lees meer...

door Mario Withoud

Een onderwerp uit de wethoudersportefeuille van Huis dat flink aandacht trok en trekt, is de Schouwburg Almere of zoals het nu heet KAF (Kultuur Almere Flevoland).  Allereerst was er de verbouwing en het daarvoor beschikbare budget.  Die verbouwing is nodig om het tot schouwburggebouw meer functies te laten vervullen. Daarvoor is 3,5 miljoen Euro nodig.

Lees meer...   (1 reactie)

Door Mario Withoud

Foto’s Ferry Knijn en Thomas Geurts

Vaak komt Marjolein van der Heide (30) niet in Almere. En als ze er is, komt ze voor een bezoek bij vrienden thuis. Dus niet in het centrum zelf. Voor haar optreden bij Café op 2 is ze met de trein vanuit haar woonplaats Amsterdam gekomen. Ze is aangenaam verrast door de drukte in de stad. Zoals ze op het podium zegt: ‘Mensen uit Amsterdam denken dat er daarbuiten weinig gebeurt, maar dat blijkt niet waar te zijn.’

 

 

 

Lees meer...