Alle bijdragen van Otto Treurniet (laatste eerst)

De hoofdredacteur van Almere Diep schrijft dit jaar het Almeers dictee. Otto Treurniet maakte daar een cartoon over.

door Otto Treurniet

Lees meer...

Door: Otto Treurniet

Waar we ook gaan of staan, we hebben vrijheid van meningsuiting. Prachtig. Hoor je me verder niet over. Maar gebruiken we het handig? Ik vind van niet.

Lees meer...   (1 reactie)

Door: Otto Treurniet

Drs. P is overleden. Dat betekent dat er een held is heengegaan voor iedereen die in het Nederlands schrijft. Of probeert te schrijven, want naast zo'n meesterlijk voorbeeld zijn we allemaal maar armzalige krabbelaars. Hieronder een pareltje uit de enorme nalatenschap. Het gaat over een wel heel bekend onderwerp, waarvan toch de meest voor de hand liggende benamingen ontbreken. En alles rijmt op de titel zonder dat daarvoor die titel zelf nog nodig is. Ga er maar aanstaan. Dat hij moge rusten in vrede.

Lees meer...

Door: Otto Treurniet

Dat mijn sterrenbeeld weegschaal is, mag blijken uit het onderstaande. Met het gegeven dat er ergens is vastgesteld dat een lokale omroep een stad ongeveer 1,30 per inwoner kost, kun je twee kanten op. En dan denk ik: waarom niet allebei?

 

Reacties

Door: Otto Treurniet

Dat is natuurlijk altijd leuk, dan zit je naar een politieke vergadering te kijken en dan is er opeens een stekelig stukje. Ik bedoel dat het ene raadslid een stekelige opmerking maakt in de richting van de ander, maar dat de ander vervolgens een kat teruggeeft. Smullen voor de media. Maar ik wil meer weten.

Lees meer...

Door Otto Treurniet, vanaf de digitale Stadhuistribune

Bij het volgen van de vergaderingen van de gemeenteraad kwamen bij mij vragen op over het fenomeen van het schorsen van de vergadering. Je ziet dat in de Tweede Kamer ook, dat de voorzitter uit eigen beweging of op verzoek van een vergaderaar de vergadering schorst en op het afgesproken tijdstip wordt dan de boel weer hervat. Maar ik heb sterk de indruk dat we in Almere veel vaker schorsen dan in de Tweede Kamer. En mij is ook opgevallen dat het schorsen hier in Almere een eigen patroon kent.

Lees meer...

Door Otto Treurniet

Woensdagmiddag 25 maart ben ik aangeschoven bij de rondleiding die Mario gaf aan de winnaars van de actie van Almere Deze Week. Kon ik meteen ook even kijken hoe de vlag er bij hing bij de WTC-gevangene. Nou, goed, het leek wel of hij in een kuuroord zat.


V.l.n.r. Mario Withoud, Maaike Linders, Larissa Bel, Randy Bel & Desiree Bel

Lees meer...

Door Otto Treurniet

Zo nu en dan maak ik een artikeltje vanaf de ‘stadhuistribune’, zoals ik dat maar noem, al kom ik er niet de deur voor uit. Hoeft ook niet, want zo’n beetje alles wat er besproken wordt en werd is digitaal beschikbaar via almere.nl. Ik vind het leuk om daar in te grasduinen; en ik denk dat als ik opschrijf wat mij daarbij opvalt, dat er dan een stukkie uit de bus komt dat ook best interessant kan zijn voor andere Almeerders. Nou, en als u dit via Almere Diep aan het lezen bent, dan merkt u: dat denkt Mario Withoud in elk geval ook. Maar oordeelt u vooral zelf.

Lees meer...

Door Otto Treurniet

Reacties

door Otto Treurniet

Houdt u vast, want ik zal misschien lichtjes overdrijven, met het oog op maximale duidelijkheid. U moet weten: ik woon in de Kruidenwijk. En ik heb bijzonder slechte ervaringen met actiegroepen in die wijk. Met als gevolg dat ik bijna onmiddellijk nadat ik lucht van hun bestaan had gekregen sympathie voor hun tegenstanders kreeg.

Lees meer...   (7 reacties)

Door: Otto Treurniet

Was het niet de week van de poezie? Hoort er op Almere Diep dan niet een gedicht te verschijnen? Nu ben ik zelf geen dichter, maar ik kwam deze troostrijke regels tegen, van ene J.H. Musscher. Mooi toch?

Iets blijft hetzelfde

M'n vader was porder, ik zie hem nog gaan
wanneer hij des morgens moest porren.
Al was het geen vetpot, dat pordersbestaan
toch deed-ie 't zonder te morren.
Want ondanks zijn armoe leefde hij blij
en dikwijls dan zei hij tot mij:

 
Lees meer...   (2 reacties)

Door: Otto Treurniet

 

Reacties (1)

Door: Otto Treurniet

Reacties (1)