Alle overige (laatste eerst)

De Almeerse Willemijn Kakes (16) verblijft een paar maanden in de Verenigde Staten. Ze woont daar bij een gastgezin en gaat daar ook naar school.

Lees meer...

door Jeroen van Heemskerck Düker,  www.dictees.nl 

foto's Fred Rotgans en anderen

Wekenlang verkneukelde Mario Withoud, auteur van het elfde Almeers Dictee, zich over het moment waarop de keurige locoburgemeester van Almere het woord kolere zou uitspreken – nota bene in het statige stadhuis.

 

Lees meer...

De Almeerse Willemijn Kakes (16) verblijft een paar maanden in de Verenigde Staten. Ze woont daar bij een gastgezin en gaat naar school. Vandaag het eerste deel van haar verslag uit den vreemde. 

Door Willemijn Kakes

 

Lieve Allemaal,

Hoe is het daar in Nederland?? Sinds zaterdag ben ik al een week in California, heel gek om te denken want de tijd vliegt!
Ondertussen ben ik naar school geweest en kan ik met trots zeggen dat ik het heb overleefd!

Lees meer...   (1 reactie)

door Nynke Verhoeven

foto’s Martine Bootsma, Niek Bakker

De Almeerse Nynke Verhoeven (Almere, 1999) werd zaterdag voor de tweede keer Europees Kampioen Ulitmate Frisbee. Voor Almere Diep schreef ze haar verhaal op

Lees meer...

door Mario Withoud

Parijs, vier dagen en vierenveertig jaar geleden.

Vroeger genoot hij als hij een foto van zichzelf zag.
Tegenwoordig gloeit hij zelfs niet meer van trots als zijn foto in alle kranten staat. Hij is namelijk schrikwekkend dik geworden. Om te verbergen dat ook zijn gezicht opgezwollen is, heeft hij zijn baard laten staan.


Lees meer...

door Mario Withoud

Afgelopen vrijdag is het boek Ambtenaren! verschenen. In dat boek is ook een hoofdstuk over Jan Dirk Pruim opgenomen, die sinds 2002

Lees meer...

door Ben Heersink

We hadden een besloten feestje in Het Eksternest, een paar weken geleden. Mijn echtgenote vierde haar verjaardag. De gasten waren verrassend vroeg op het terrein aangekomen om tijdig aan het feest deel te nemen. Een aantal van hen was door de navigatie door het bos langs de bomen gestuurd en had méér gezien van Almere Haven dan dat ze van plan waren.

Lees meer...

Aan de hand van de het Dakotagebouw beschrijft Jerome Adema de ontwikkeling van de stad New York en trekt hij een vergelijking met Almere.

door Jerome Adema
Dakota, het is de naam van een Amerikaanse staat ( North en South Dakota), het is de naam van een van de beroemdste vliegtuigen, de Douglas C-47 Skytrain, die belangrijk werk deed tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 


Lees meer...

door  Theo Faber

Na een week 'logeren' in het WTC werd Mario Withoud vrijgelaten door gedeputeerde Bert Gijsberts

 

Reacties

Door Otto Treurniet

Woensdagmiddag 25 maart ben ik aangeschoven bij de rondleiding die Mario gaf aan de winnaars van de actie van Almere Deze Week. Kon ik meteen ook even kijken hoe de vlag er bij hing bij de WTC-gevangene. Nou, goed, het leek wel of hij in een kuuroord zat.


V.l.n.r. Mario Withoud, Maaike Linders, Larissa Bel, Randy Bel & Desiree Bel

Lees meer...

Rijkswaterstaat maakte een filmpje van hoe de A6 er uit gaat zien...

https://www.youtube.com/watch?v=WJdrf5lCHEI 

Lees meer...

Het vijf dagen opsluiten in het WTC is vrijwillig, gebeurt op mijn eigen verzoek. 

Ik verwacht dat het WTC voor mij een klein kantoor vrij heeft gemaakt. In werkelijkheid krijg ik op de dertigste verdieping een ruimte van al gauw 20 bij 30 meter. Eerder een balzaal dan een kantoor. Jammer dat ik hier geen feestje kan geven. Niet getreurd, alleen het uitzicht al is een feest. Dat uitzicht is waarlijk weids: van Enkhuizen tot Lelystad, waar ik Lely op zijn sokkel meen te zien staan, tot Utrecht tot Amsterdam.

Lees meer...

Door: Theo Faber

Hoofdredacteur Mario Withoud is op reportage. Daarvoor trok hij niet weg naar een ver oord maar naar de 30e verdieping van het WTC in Almere.

Reacties

In deze tijd van bomen kappen in de Kruidenwijk, conflicten tussen mensen, groepen, levensovertuigingen en volken een gepaste vertelling. Een vertelling die vast al eeuwen oud is en van generatie op generatie doorverteld is.

 

 

Lees meer...   (3 reacties)

Almere Diep is een site die diepgravende informatie biedt over alles wat in brede zin met Almere te maken heeft. Daarnaast wil Diep een platform zijn voor discussie over de ontwikkelingen in de stad.  

Elke werkdag wordt er nieuwe content op de site geplaatst.  

De artikelen zijn gebaseerd op eigen onderzoek en interviews. Verder bestaat de inhoud uit columns, essays, andere opiniërende teksten en satirische cartoons.  Almere Diep wil prikkelen en stof geven tot nadenken en discussie.  Lezers kunnen op de artikelen reageren of zelfs een volledig artikel ter plaatsing aanbieden.

Ter kennismaking kunt u gedurende een maand Almere Diep gratis en vrijblijvend lezen. Wilt u op de hoogte blijven van Almere Diep meldt u dan vrijblijvend eenmalig aan.  Daarmee maakt u kans op een gratis jaarabonnement.

Almere Diep ontvangt geen subsidie of andere vorm van steun van de (lokale) overheid en is grotendeels afhankelijk van abonnementsinkomsten. Draagt u een onafhankelijke, diepgravende nieuwsvoorziening voor Almere een warm hart toe, word dan lid! Een jaarabonnement kost slechts 35 euro. Dat is nog geen 70 cent per week!

Reacties

In deze tijd van bomen kappen in de Kruidenwijk en conflicten tussen, mensen, geloofsbelijdenissen, levensbeschouwingen een gepast verhaal.

Lees meer...

door Mario Withoud

foto's :Theo Faber en Marc van Rooij

Woensdag 7 januari, 19:35 uur

Sinds het middaguur heb ik geen nieuws gezien of gehoord. Ik hoor pas na het  avondeten dat er die middag in Parijs terreurdaden zijn gepleegd tegen de redactie van Charlie Hebdo.

 

 

 

 

Lees meer...

door Mario Withoud

Leefbaar Almere pleitte jaren geleden voor stadsklokken in Almere. Die zouden prima als al dan niet romantische ontmoetingsplek kunnen dienen. Na een aangenomen motie kwam er in Almere Stad een stadsklok maar niet in Buiten waar de partij om een zogeheten Buitenklok had gevraagd.

 

 

Lees meer...   (2 reacties)

door Connie Franssen 

Per 1 januari zijn zorg, jeugdhulpverlening en arbeidsparticipatie overgedragen naar de gemeenten. Onderdeel van een grote bezuinigingsoperatie die nodig is om zeker te stellen dat er over tien jaar nog steeds zorg geleverd kan worden. Mensen die ondersteuning nodig hebben, kunnen per 1 januari terecht bij wijkteams met professionals.   Dat er nog aardig wat vragen en onzekerheden zijn, bleek tijdens een drukbezocht DebatCafé ‘Zorgen om de Zorg’ op 14 januari in de Nieuwe Bibliotheek.

Lees meer...

door Connie Franssen

Per 1 januari zijn zorg, jeugdhulpverlening en arbeidsparticipatie overgedragen naar de gemeenten. Pittige taken die ook nog ’s met met zestien miljard euro minder uitgevoerd moeten worden. Wat betekent dat voor de kwaliteit van de dienstverlening? Op 14januari gaat het maandelijks DebatCafèin de Nieuwe Bibliotheek over Zorgen om de Zorg.

 

Lees meer...