Alle recensies (laatste eerst)

door Ingrid Vossen


Vorige week zaterdag was het rock & roll showtime in onze Almeerse Schouwburg. Op het programma stond ‘Chez Brood’ het muziektheaterstuk over Nederlands enige echte rock & roll legende Herman Brood.

Lees meer...   (1 reactie)

door Jo Maas
foto's; Jo Maas en anderen

Woensdag 27 januari was ik bij de première van de film over het archeologische verleden van Almere. Deze film van Richard Vierbergen neemt je mee in een reis langs archeologische vindplaatsen en de geschiedenis van de plaats waar nu de stad Almere gebouwd is. Bovendien brengt de film prachtig in beeld hoe de vindplaatsen in nauwe samenwerking met de bewoners worden ingebed in de woonomgeving. Kinderen, met name die van de VINDplaats Zenitin Almere-Buiten, krijgen een prominente rol in de film. Vaak wordt gezegd dat het verleden een springplank moet zijn en geen hangmat. Nou, deze film laat zien dat het verleden een springplank is.

Lees meer...

door Jo Maas

Het toneelstuk Nachtvlucht is op 31 januari voor het laatst te zien in KAF, voorheen Schouwburg Almere. Nachtvlucht is geschreven door Ger Thijs. Samen met vele anderen heb ik genoten van het toneelspel van de 4 acteurs. Nachtvlucht wordt geregisseerd door Albert Lubbers en gespeeld door Khaldoun Alexander Elmecky, Nanette Edens, Lowie van Oers en Marit Hooijschuur. Met weinig middelen brengen deze acteurs een pakkende mensenwereld op het toneel.

 

Lees meer...

door Annemarie Eijkman

Sinds een paar maanden ligt het gratis glossy Almere Bruist op verschillende plekken in de stad. Het septembernummer van Almere Bruist is onlangs verschenen.

Lees meer...   (1 reactie)

door Jo Maas
foto's Jo Maas

Woensdagavond 26 augustus zou de première zijn van deze locatievoorstelling in de Groene Kathedraal, maar in verband met de weersverwachting werd deze afgelast. Er was een grote kans op bliksem. Sommigen zullen iets achter die bliksem zoeken; de verrader 'Judas' opvoeren in deze Kathedraal, dat is de goden verzoeken.

 


Lees meer...

door Caroline in ' t Veld
foto's Kelly Jochems

De Utrechtse beeldend kunstenaar en grafisch vormgever Herman van Bostelen dwaalde langdurig door Almere. De foto’s die hij tijdens zijn dwaaltocht maakte zijn te zien in Corrosia.

Lees meer...

door Jo Maas
foto's Jo Maas

Vis à Vis speelt momenteel de sterren van de hemel met het theaterspektakel EXIT. De voorstelling speelt zich af in een extravagante omgeving waar zoveel gebeurt dat je ogen te kort komt. Het team van Vis à Vis heeft aan het Almeerse strand bij de Muiderzandplaats een fantastisch decor gecreëerd waar het talrijke publiek op een prettige manier verrast wordt.

Lees meer...

De Almeerse zangeres en accordeoniste Caroline in ’t Veld bracht onlangs haar tweede cd uit; Lente.
Almere Diep vroeg enkele muziekkenners naar hun mening over de cd. De Noord-Hollandse muzikant Wim Pols zegt: 'Ik vind Lente een verrassend album.

 

 


Lees meer...   (1 reactie)

door Norma van der Horst

Met het fotoboek ‘Instore optredens in Platenhuis ’t Oor‘ doet popfotograaf Kees van Mansom ons even terugkeren naar de tijd waarin we als fotograaf nog in de doka speelden - en worstelden -  met (grofkorrelige zwartwit) films en fotopapier waar we met ambachtelijke tips en trucs het beste uit probeerden te halen. Geen Photoshop, maar liefde voor het materiaal en handwerk van film tot afdruk. 

Lees meer...

door Nico van Duijn

Thuis is Daphne Daphne is een boek met een aantal onderwerpen. Het gaat over het meisje Daphne van 15 jaar dat nu al enige tijd niet naar school gaat en het gaat over de moeder die daarover jarenlang met iedereen conflicten heeft over het onderwijs aan haar dochter. Het gaat ook over de spelregels van het onderwijs en de moeizame inpassing van de uitzonderingen.

Lees meer...   (18 reacties)

door Theo Faber

Het moet 1973 zijn geweest. Naast het reguliere werk overdag, was ik (hobby) in de avonduren operateur in het Cinerama theater in Amsterdam.

 

Lees meer...

door Mario Withoud

De serie Almere Verhalen is een initiatief van de gemeente Almere. Telkens wordt een gerenommeerde auteur uitgenodigd om als gastschrijver een boek te schrijven waarin de stad een rol speelt. Renate Dorrestein schreef Weerwater, het tweede boek in de serie Almere Verhalen.

Lees meer...

waar:               Dooijes Binnehuis, Katernstraat 8, Almere

wanneer:         25 januari tot en met 28 februari 2015

Lees meer...

door Gerard Endenburg

Sandy Dane is een van oorsprong uit Amsterdam afkomstige singer-songwriter, die lange tijd in Almere gewoond heeft en hier concerten en festivals heeft georganiseerd.

 

 

Lees meer...

Almeerse Ilse Ruijters schreef een boek over Irene, een vrouw die “alles heeft”. Een man, kinderen en een mooi huis. Desondanks is Irene ongelukkig. Ze wordt
verteerd door schuldgevoel omdat ze een meisje van drie heeft dood gereden. Een ongeluk dat wellicht te voorkomen was geweest als Irene beter had opgelet.

Lees meer...