Alle stadhuistribune bijdragen

Door: Otto Treurniet

Dat mijn sterrenbeeld weegschaal is, mag blijken uit het onderstaande. Met het gegeven dat er ergens is vastgesteld dat een lokale omroep een stad ongeveer 1,30 per inwoner kost, kun je twee kanten op. En dan denk ik: waarom niet allebei?

 

Reacties

Door: Otto Treurniet

Dat is natuurlijk altijd leuk, dan zit je naar een politieke vergadering te kijken en dan is er opeens een stekelig stukje. Ik bedoel dat het ene raadslid een stekelige opmerking maakt in de richting van de ander, maar dat de ander vervolgens een kat teruggeeft. Smullen voor de media. Maar ik wil meer weten.

Lees meer...

Door Otto Treurniet, vanaf de digitale Stadhuistribune

Bij het volgen van de vergaderingen van de gemeenteraad kwamen bij mij vragen op over het fenomeen van het schorsen van de vergadering. Je ziet dat in de Tweede Kamer ook, dat de voorzitter uit eigen beweging of op verzoek van een vergaderaar de vergadering schorst en op het afgesproken tijdstip wordt dan de boel weer hervat. Maar ik heb sterk de indruk dat we in Almere veel vaker schorsen dan in de Tweede Kamer. En mij is ook opgevallen dat het schorsen hier in Almere een eigen patroon kent.

Lees meer...

Door Otto Treurniet

Zo nu en dan maak ik een artikeltje vanaf de ‘stadhuistribune’, zoals ik dat maar noem, al kom ik er niet de deur voor uit. Hoeft ook niet, want zo’n beetje alles wat er besproken wordt en werd is digitaal beschikbaar via almere.nl. Ik vind het leuk om daar in te grasduinen; en ik denk dat als ik opschrijf wat mij daarbij opvalt, dat er dan een stukkie uit de bus komt dat ook best interessant kan zijn voor andere Almeerders. Nou, en als u dit via Almere Diep aan het lezen bent, dan merkt u: dat denkt Mario Withoud in elk geval ook. Maar oordeelt u vooral zelf.

Lees meer...