Vindt u onafhankelijke, diepgravende informatie over Almere belangrijk? Neem dan nu een abonnement op Almere Diep voor 35 euro

door Ha Chi Kidee

Er is onrust ontstaan in Almere door de situatie in Spanje. Een groep Almeerders wil het voorbeeld volgen van de Spaanse provincie Catalonië. In Almere zijn namelijk plannen om zich af te scheiden van de rest van de stad.

Lees meer...

door Mario Withoud

Vanuit het niets doken ze
voor elkaar op, ze waren
niet op zoek naar iets
en juist dan vind je
het meest waardevolle.Lees meer...

door Ingrid Vossen

Het Beatrixpark, ons eigen Almeerse stadspark, was afgelopen zondag het decor van een muzikaal nazomerfeestje. Op de plankieren van de voormalig Gateway Diner traden achtereenvolgens op het opleidingsorkest van Sint Hubertus en de Bertus Big Band, het swingende broertje van het Sint Hubertus harmonieorkest.

 

Lees meer...

Door Asjen van Dijk

Asjen van Dijk (63)  is gemeenteraadslid maar vooral gewoon Almeerder. Hij schrijft over hetgeen hij ziet, meemaakt en denkt. 

september, de receptie en eerste speech  van Franc Weerwind
Gezellig geroezemoes in de Raadszaal. Veel prachtig uitgedoste Surinaamse vrouwen. Weerwind is al binnen, maar zit nog niet op zijn plek. ‘Ik zal alles geven, ziel en hart en verstand.’  Mooie woorden van de nieuwe Burgemeester.

Lees meer...

De Almeerse Willemijn Kakes (16) verblijft een paar maanden in de Verenigde Staten. Ze woont daar bij een gastgezin en gaat naar school. Vandaag het eerste deel van haar verslag uit den vreemde. 

Door Willemijn Kakes

 

Lieve Allemaal,

Hoe is het daar in Nederland?? Sinds zaterdag ben ik al een week in California, heel gek om te denken want de tijd vliegt!
Ondertussen ben ik naar school geweest en kan ik met trots zeggen dat ik het heb overleefd!

Lees meer...   (1 reactie)

door Colette Bertram

Colette Bertram werd in 2010 raadslid voor de PVV in Almere. In een serie columns blikt zij terug op hoe ze bij de PVV kwam en wat er sindsdien gebeurde.

Een groepje mensen is nog geen team.
Dat heb ik niet zelf bedacht.
Maar een feit is het wel.
Je zet 9 man bij elkaar en dan roepen we… wij zijn een team.
Nou niet dus.
Zeker de PVV Fractie niet.


Lees meer...

Door Asjen van Dijk

Asjen van Dijk (63)  is gemeenteraadslid maar vooral gewoon Almeerder. Hij schrijft over hetgeen hij ziet, meemaakt en denkt. 

De politiek laat me niet los vandaag. Vanmiddag een gesprek met ambtenaren over de financiële situatie van de gemeente. Het gat in de begroting van 2.1 miljoen euro wordt vanmiddag toegelicht. Vanavond met de SP fractie om de tafel. Deze week geen Politieke Markt. De troonswisseling van Annemarie naar Frank is het issue de komende weken.

De verkenners groep Sociaal Domein van de gemeenteraad vraagt vanochtend mijn aandacht. Met elkaar moeten we bepalen wat we er als gemeenteraad nu precies mee willen. Dat  de zorg aan kwetsbare groepen maar verzekerd blijft, is voor mij een voorwaarde.

Als je hoort dat de Rijksoverheid fors dreigt te gaan korten op budgetten voor Jeugd en Beschermd Wonen is het geen sinecure om dat waar te maken in de centrumgemeente Almere. Er wordt druk gelobbyd in Den Haag om de verdeelmodellen die zijn losgelaten op het gemeentefonds  vriendelijker voor Almere  te maken. We zitten er bovenop, maar de macht van het ministerie is groot en als gemeente, zelfs als VNG, is de invloed beperkt.

Op mijn fietsje van Filmwijk naar Almere Buiten getogen vanavond. Om de Kerngroep van de SP voor te zitten. Dat is een groep actieve leden met hart voor de samenleving, die ook wil dat de SP op allerlei manieren zichtbaar is in deze mooie stad.  Op zo'n avond komt van alles voorbij, zoals het Europese vluchtelingenprobleem, migratie, te weinig huurwoningen, het ICT echec van de gemeente, het gemeentefonds waarop gekort wordt en nog meer wat ons bezighoudt. De kunst is om dit soort signalen te vertalen naar acties die hout snijden. We doen ons best. 

Heb nog wat klusjes liggen. Ook nog een aantal uren die voor me liggen zonder geplande afspraken. Dan komt Annemarie. De onbenoemde Queen of Almere neemt vandaag en morgen afscheid van de gemeenteraad en Almere. Ik zag vanochtend dat ze er weer een baan bij heeft. Investeerders gaat ze leiden. Zal ze vast goed in zijn. We moeten verder met Frank, die voorlopig een huurder in Almere is. Ben benieuwd wat de toekomst brengt. Annemarie zal niet snel vergeten zijn. 

Annemarie werd vanavond door verschillende sprekers lof toegezwaaid in de afgeladen raadszaal. Dat heeft ze ook verdiend. Het boegbeeld van Almere nam afscheid. Hoewel we morgen tijdens het Havenfestival nog een feestelijke nabrander hebben. Er was een goede band, gevormd door voormalig kansarme jongeren die in de Burgerzaal hun muzikale kwaliteiten toonden. Een geslaagde avond, ook al omdat we als SP-afdeling met een leuke ploeg aanwezig waren.

Het is nog geen half zes. Ik moet plassen als de bekende reiger, met al die nattigheid. Ik duik een kroegje in de Havenkom in. Heerlijk, met een lege blaas bestel ik een cappuccino. Meteen afrekenen zeg ik tegen het leuke meisje achter de bar. Van de vijf hoef ik maar twee euro terug. Naast me zit een stille man, langzaam genietend van een bruisend glas bier. ‘Komt u hier vaker?’‘Ja’. zegt hij, ‘bijna ieder weekend en nu met het Havenfestival is het gezellig druk.’Dat klopt niet helemaal, denk ik, er is nog weinig te doen, maar de mensen die er zijn hebben er zin in. Dat zie je en hoor je om je heen. Het gesprek met de stille man gaat al snel ergens over, allebei een jonge vader verloren, de zijne 41, de mijne 44. Zijn moeder hertrouwde nooit, ondanks zeven te voeden kinderen. ‘Kwam er nooit meer een man over de vloer?’ vroeg ik. ‘Ja de judoleraar, maar die kwam voor mijn broer’, was het antwoord. Ik bestelde twee biertjes en een kwartiertje later was ik bij Annemarie, waar ik de artiesteningang nam.

‘Op deze fijne receptie voel ik wel enige nattigheid’, zei menigeen  om me heen. Onder de heaters in de mooie warme partytent inspecteerden de raadsleden en andere natgeregende gasten van Annemarie hun kleding. Het viel erg mee, de doorzichtige poncho's hielden  de harde regenbuien aardig tegen en de dekentjes van Ikea deden hetzelfde met de kou. Na enkele minuten onder de elektrische hittebron kon iedereen er weer tegen en gingen de lekkere hapjes en drankjes er weer als vanouds in.

 

Reacties

Mario Withoud sprak een column uit in het programma A Zaken live

Tekst: Mario Withoud met Caroline in 't Veld

Beelden: A Zaken Live (Proficam/A Zaken/WTC Almere)

Lees meer...

door Caroline in 't Veld en Mario Withoud

Vrijwel alle Almeerders kennen het WTC bij het Centraal Station. Het is een prettig kantoorgebouw waar veel activiteiten zijn. Het hoogste gebouw van Flevoland biedt een ongelooflijk uitzicht over Almere en de wijde omtrek.

 

Lees meer...   (3 reacties)

De Almeerse Willemijn Kakes (16) verblijft een paar maanden in de Verenigde Staten. Ze woont daar bij een gastgezin en gaat naar school. Vandaag het eerste deel van haar verslag uit den vreemde. 

Door Willemijn Kakes

Verenigde Staten van Amerika, 23 augustus 2015

Gegroet mijn lievelingen.

Vandaag ben ik al 4 dagen in Amerika, maar het lijkt veel langer.. De afgelopen dagen ben ik in New York geweest en gister ben ik aangekomen bij het gastgezin.Dus sit back, relax and enjoy (zoals ze in het vliegtuig zeggen).

Lees meer...

door Annemarie Eijkman

Sinds een paar maanden ligt het gratis glossy Almere Bruist op verschillende plekken in de stad. Het septembernummer van Almere Bruist is onlangs verschenen.

Lees meer...   (1 reactie)

door Mario Withoud

Frits Huis, Almeerder van het eerste uur, is prominent in de stad aanwezig sinds het begin. Al tijden is hij lokaal politicus. Hij was een scherp raadslid dat een jaar terug voor de tweede keer wethouder werd.

Lees meer...   (1 reactie)

door Colette Bertram

Sinds maart 2013 ben ik geen lid meer van de PVV fractie in Almere.
Vanuit het buitenland volg ik echter de ontwikkelingen nog altijd in de Raad.
En dan word ik afgelopen week opgeschrikt door akelig nieuws over een prettige collega van mij destijds.
René Eekhuis.


Lees meer...

door Mario Withoud 

Vannacht toen hij in zijn bed lag

hoorde hij de wolven naderen

Lees meer...

door Jo Maas
foto's Jo Maas

Woensdagavond 26 augustus zou de première zijn van deze locatievoorstelling in de Groene Kathedraal, maar in verband met de weersverwachting werd deze afgelast. Er was een grote kans op bliksem. Sommigen zullen iets achter die bliksem zoeken; de verrader 'Judas' opvoeren in deze Kathedraal, dat is de goden verzoeken.

 


Lees meer...

door Colette Bertram

Colette Bertram werd in 2010 raadslid voor de PVV in Almere. In een serie columns blikt zij terug op hoe ze bij de PVV kwam en wat er sindsdien gebeurde.

Een mens wil zich veilig voelen.
Je veilig voelen is één van de eerste levensbehoeftes naast een dak boven je hoofd en een prak warm eten.
Heel simpel dus, de basisprincipes van ons bestaan.

Lees meer...   (2 reacties)

door Gerard Endenburg

foto's Kees van Mansom

22 Augustus, een zonnige zaterdag in augustus en zeventig mensen op het terras voor Platenhuis ’t Oor in Almere.

Lees meer...

door Annemarie Eijkman met medewerking van Melany Schouten

foto’s Annemarie Eijkman

Op de scooter komen Diepredacteur Ingrid Vossen en ik aan bij Almere Zand. We zijn niet de enigen op een scooter, zo passeert een groepje scooter rijdende agenten ons. Zoekend naar Entree 2 waar de kaartjes liggen kom ik Melany tegen.

Lees meer...

door Colette Bertram

Colette Bertram werd in 2010 raadslid voor de PVV in Almere. In een serie columns blikt zij terug op hoe ze bij de PVV kwam en wat er sindsdien gebeurde.

Lees meer...

De hoofdredacteur van Almere Diep schrijft dit jaar het Almeers dictee. Otto Treurniet maakte daar een cartoon over.

door Otto Treurniet

Lees meer...

door Erik Theunissen

 

Vandaag heeft NOS op 3 een artikel geplaatst over ‘Almere studentenstad’

Lees meer...

door Mario Withoud

De strijd om de zendmachtiging voor een lokale omroep is nog niet voorbij. Bij monde van voorzitter Arie Vleugel laat Omroep Almere namelijk weten te gaan procederen tegen wethouder Huis, die de raad voorstelde de zendmachtiging niet te gunnen aan Omroep Almere. Huis sprak de voorkeur uit voor Media 036. Dit initiatief van Willem Miermans is een concurrent van Omroep Almere.

Lees meer...

Fotograaf Brian Morgan bezocht voor Almere Diep het terrein van Stadsfestival Zand gedurende de laatste fase van de opbouw.

foto's Brian Morgan

https://www.facebook.com/Morganfotografie?pnref=lhc

Lees meer...

Colette Bertram werd in 2010 raadslid voor de PVV in Almere. In een serie columns blikt zij terug op hoe ze bij de PVV kwam en wat er sindsdien gebeurde.

door Colette Bertram

De eerste avond van de retraite met de gemeenteraad stond ik met een sapje aan de bar.
Bij zakelijke evenementen drink ik alcoholvrij.
Een heldere geest is plezierig.

Lees meer...

voor één keer is Ingrid Vossen 'buitenlandcorrespondente'

door Ingrid Vossen

De ouderwetse gezinsvakantie ging ongeveer als volgt. Pappa en mamma bepaalden samen de vakantiebestemming, organiseerden de boel en losten onderweg en op de bestemming alles samen op. Al of niet met de nodige ergernissen en gekibbel. Tegenwoordig zijn er veel éénoudergezinnen, samengestelde gezinnen en alleengaanden zonder kinderen. Dan gaat het allemaal anders, ook op vakantie.

Lees meer...

door Caroline in ’t Veld en Mario Withoud

foto's Josepha Kalsbeek

Hans van den Burg, bij velen bekend als de voorman van Gruppo Sportivo, heeft een nieuw album gemaakt; “Dig it yourself”. Ter promotie daarvan trad hij op bij Platenhuis 't Oor in Almere. Een goede gelegenheid voor een interview met een man die muziek op zijn eigen manier in zijn leven besloten heeft.

 

 

Lees meer...   (1 reactie)

Almere Diep-medewerker Ha Chi Kidee won de internationale Stevie Wonderprijs voor beste natuurfoto. Ook inwoners van Almere waren onder de indruk van deze foto, die kanten van het Beatrixpark toont, die weinigen ooit hebben gezien.

Lees meer...

door Mario Withoud

Ze zijn met vijf man, dragen overalls en zijn bezig in het openbare groenstrookje aan de overkant. Het is een stukje groen van zes bij anderhalve meter. Ondanks dat ik geen tuinkundige ben, had ik de groenstrook in mijn eentje binnen een kwartier gewied. De vijf mannen zijn al meer dan een half uur aan het werk.

Lees meer...   (4 reacties)

door Caroline in ‘t Veld en Mario Withoud

De eerste uitzendingen van Supervrouwen op RTL 7 zijn inmiddels achter de rug. Een serie waarin vrouwen hun persoonlijk gekleurde maar op zaken gerichte verhaal vertellen. Presentatrice Tineke Verburg is tevreden over de uitstraling van het programma. Ze vertelt: ’Een programma als Supervrouwen maken is niet eenvoudig. Als je vrouwen in beeld werkelijk goed tot hun recht wilt laten komen, moet je op oneindig veel details letten.’
Non-verbale communicatie, enscenering, aankondigingen, interviewteksten, alles wordt nauwlettend gevolgd tijdens de opnames.


Lees meer...

door Nynke Verhoeven

foto’s Martine Bootsma, Niek Bakker

De Almeerse Nynke Verhoeven (Almere, 1999) werd zaterdag voor de tweede keer Europees Kampioen Ulitmate Frisbee. Voor Almere Diep schreef ze haar verhaal op

Lees meer...

door Colette Bertram

Colette Bertram werd in 2010 raadslid voor de PVV in Almere. In een serie columns blikt zij terug op hoe ze bij de PVV kwam en wat er sindsdien gebeurde.

Als kind was ik dol op schoolreisjes.
Met z’n allen in de bus.
Kartonnetjes met frisdrankjes.
En de nacht ervoor al dat opgewonden gevoel in je buik.


Lees meer...

door Mario Withoud

Foto's Mona Alikhah/Monavid Fotografie/www.Monavid.com

Ilse Ruijters heeft een bijzonder jaar achter de rug. Bijzonder op zowel creatief, persoonlijk als zakelijk vlak. Ze trouwde, haar boek De onderkant van sneeuw werd uitgegeven en ze werd in juni 2015 Flevolands Zakenvrouw van het Jaar. Tijd om bij te kletsen met Ilse. Zij en ik praten onder meer over waarom een schrijver zeker een ondernemer is en of mensen anders op haar reageren sinds haar boek een succes is.

Lees meer...

door Ben Heersink, Robin Timmer, Theo Faber, Caroline in 't Veld en Mario Withoud

Gerard Endenburg runt al bijna twintig jaar Platenhuis ‘t Oor in Almere Stad. Een winkel die door menig muziekliefhebber gewaardeerd wordt.

Lees meer...

door Mario Withoud

Ik zie ze graag vliegen. Nee, psychiatrische hulp heb ik niet nodig want ik heb het over vlinders. Het zijn mooie diertjes die je in de buurt van bloemen en planten ziet. En de prachtige fantasievolle soortnamen die vlinders hebben…. Klein koolwitje, dagpauwoog, boomblauwtje, gehakkelde aurelia…

Lees meer...   (1 reactie)

Colette Bertram werd in 2010 raadslid voor de PVV in Almere. In een serie columns blikt zij terug op hoe ze bij de PVV kwam en wat er sindsdien gebeurde.

De euforie was voorbij.
De PVV was onomstotelijk de grote winnaar in Almere geworden.
Maar nu ging het er pas echt om spannen.
We zaten gedwee bij elkaar.
Nog wat nastomend van de overwinning.

Lees meer...

door Mario Withoud

foto’s Fred Rotgans, Greta Verduin en anderen

Willem Miermans stelt al geruime tijd dat de Rabobank een belangrijke sponsor is van “zijn” Media036, de mogelijke nieuwe stadsomroep. Nog voor de uitzendingen begonnen zijn, blijkt dat er van een (voorgenomen) sponsorrelatie bij Rabobank geen sprake is. Daarnaast lijkt Media 036 samenwerking te willen met KAF; Schouwburg Almere. Media 036 trekt daar namelijk in.

Lees meer...   (5 reacties)

door Colette Bertram

Colette Bertram werd in 2010 raadslid voor de PVV in Almere. In een serie columns blikt zij terug op hoe ze bij de PVV kwam en wat er sindsdien gebeurde.

De verkiezingsavond, een onvergetelijke adrenalinestoot.
Trillende knieën.
Versnelde hartslag.
Klamme oksels.
Droge mond.
Lees meer...